Vavřín neboli bobkový list tvoří důležitou součást české kuchyně. Ve Středozemí se můžete setkat s tím, že roste zcela planě u cesty či v příkopech.
Jednou z nejznámějších bylinek obývajících spoustu zahrad je máta peprná. Tato malá zelená a velmi voňavá rostlinka je právě tou, jenž byla původně nymfou Menthou,…
Jedná se o rostlinu, o níž se více píše a hovoří, než že by se v českých podmínkách ve velkém užívala. O pěstování ve velkém…
Tymián je jižním dvojčetem naší mateřídoušky. Je proslulý svou nezaměnitelnou silnou vůní. Je pěstován v mnoha podobách, nejaromatičtější odrůdy se pěstují ve Středomoří.
Kopr dodá „to pravé“ mnoha pokrmům. Je výtečným kořením i rozmanitou bylinkou. Sušený však ztrácí svou sílu. Není nad čerstvé šťavnaté lístky kopru. Zejména proto…
Skoro v každé zahradě býval libeček pěstován jako potřebné koření. Časem upadl v zapomnění. Zůstal jen v některých venkovských, hlavně podhorských oblastech a zahradách. Libeček…
V dnešní době není problém pořídit si už předpěstované rostlinky bazalky v květináčku. Ale pěstování voňavé bazalky už od semínka má své nezaměnitelné kouzlo a…
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování. Rostliny vysazujeme na slunná místa a do suché půdy. Levandule je suchomilná…