Brambory patří k nejoblíbenějším přílohám. Díky snadnému triku nikdy neztmavnou
Vaření brambor zvládne snad každý. Není na tom nic, co by se dalo zkazit, ale přece jen je nutné vědět, jak docílit toho, aby vám brambory po uvaření neztmavly, což je přirozenou součástí jejich procesu. Stačí je ale jen hodit do hrnce, zalít dostatkem vody, osolit a poté už jen vařit do měkka. Brambory po uvaření mohou zůstat světlé, stačí pouze vědět, jak na to.
Jak mít dokonale uvařené brambory, které budou světlé?
Tmavý odstín právě u brambor není vůbec žádoucí. Na talíři nebudou vypadat dobře, a proto je dobré vědět způsoby, kterými zamezíte právě jejich tmavnutí. Jak uvařit brambory, aby byly opravdu dobře uvařené a po uvaření vypadaly dobře? K vaření používejte jen takové brambory, které jsou na první pohled zdravé.
Plesnivé brambory rovnou vyhoďte, ale jestli je jen kousek nahnilý, můžete ho vyříznout a zbytek použít do vaření. Možná se vám povedlo koupit také zelené brambory. Mnoho lidí netuší, jestli takové kousky mohou použít do vaření. Zelená barva slupky znamená vysokou hladinu chlorofylu, a proto ničemu nevadí, že takovou bramboru uvaříte.
V jakém případě jsou brambory nevhodné k vaření?
Brambory obsahují solanin, který není škodlivý, pokud ho do těla dostanete v malém množství. Brambory na jaře začnou rašit, a jestli je máte na světlých nebo teplých místech, hladina solaninu se může zvýšit a takové brambory nejsou k vaření vhodné. Vařením se z brambor také vyplaví toxiny a další škodlivé látky, takže se nemusíte ničeho bát.
Co tedy dělat, aby brambory nebyly tmavé? Je to jednoduché. Musíte si je připravit tak, aby nezhnědly. Do vody přidejte lžíci mléka nebo trochu citronové šťávy. Díky tomu budou brambory pořád stejně světlé a vypadat úžasně. Brambory jsou nejčastější přílohou hlavně ke smaženým řízkům nebo jiným druhům mas.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com/article/how-to-keep-potatoes-from-turning-brown/