Brambory lze uvařit i netradičně. Tahle skvělá zelenina nabízí nespočet variací
Brambory jsou velmi oblíbenou zeleninou, kterou můžete vidět téměř na každém talíři. Můžete si je koupit po celý rok nebo si je sami vypěstovat a mít zásoby na celou zimu. Snadno se vaří a můžete z nich udělat nejen bramborovou kaši nebo oblíbené hranolky, ale také bramboráky nebo je přidat do salátů. Jak uvařit brambory, aby byly chutnější?
Brambory jsou nízkokalorické a plné živin
Brambory většinou vaříme v osolené vodě, ale nemusíte se omezovat pouze na ni. Některé suroviny totiž mohou bramborám dodat skvělou chuť, přitom možná ani netušíte, že je na brambory můžete použít. Brambory jsou oblíbenou zeleninou, ale mnoho lidí se jim vyhýbá, protože podle nich obsahují spoustu kalorií a nejsou tak vhodnou přílohou.
Ve skutečnosti jsou ale brambory nízkokalorické a vůbec se jejich konzumace nemusíte obávat. Pokud si je správně připravíte, mohou být tělu velmi prospěšné. Brambory navíc obsahují spoustu vitaminů a živin, které jsou pro naše tělo vhodné. Jsou také plné vlákniny a dodají vám energii. Mimo jiné v nich najdete vápník, draslík nebo železo, ale také vitamin A, D nebo K.
Co můžete přidat do brambor kromě soli?
Na vaření brambor nemusíte používat pouze sůl, ale hodí se také spousta jiných pochutin nebo koření. Pro ještě lepší chuť se vyplatí do vody přidat trochu citronové šťávy. Díky tomu budou mít svěží chuť, zabráníte tím také jejich tmavnutí brambor a nebudou se tolik rozpadat.
Můžete k nim přidat také koření nebo zeleninu. Nové koření nebo bobkový list jsou vhodnými adepty. Poslouží také paprika, mrkev nebo petržel. Brambory se ve vývaru rozvaří a budou mnohem lépe chutnat. Výrazná chuť bude velkým bonusem pro další použití vývaru. Rozhodně se vyplatí to vyzkoušet, protože osolené brambory už jsou přežitkem. Nebojte se nových chutí a vyzkoušejte neotřelé metody vaření brambor, které si zamilujete.
Zdroj: https://tasty.co/compilation/tasty-101-how-to-cook-perfect-potatoes