Banany1

Banány jsou velmi zdravé a oblíbené. S pár triky vydrží déle čerstvé

Milovníky banánů najdete po celém světě. Je to oblíbené ovoce, které lze sehnat v každém obchodě s potravinami a zeleninou a ovocem. Co ale udělat, aby zůstaly čerstvé delší dobu? Stačí jednoduché triky, které banány zachrání před hnědnutím a rozmačkáním.

Banány patří mezi chutné a velmi zdravé ovoce

Lidé si banánů cení hlavně pro jejich vlastnosti, díky kterým se udrží v kondici. Jsou velmi zdravé, plné vitaminů i dalších látek a neměly by chybět v žádném jídelníčku. Navíc se dají připravit několika způsoby, každý si najde ten svůj oblíbený. Banány jsou senzací už mnoho let a díky své sladké chuti jsou populární také u dětí.

Mohlo by vás zajímat:  Když muškáty trucují a nechtějí kvést, přichází na pomoc známý plevel. Balkon bude obsypaný květy
Zdroj obrázku: Pixabay

Mezi jeho hlavní výhody patří obsah vápníku, draslíku, vitaminu D nebo B a železa. Samotné ovoce využijete například do dezertů nebo smoothie, ale použít můžete také banánovou slupku. Pokud máte vysoký krevní tlak, denně si dejte jeden banán a uvidíte, že po nějaké době se budete cítit lépe a u lékaře budete překvapeni z hladiny tlaku. Pokud si banány koupíte, možná vám nevydrží tak dlouho, jak byste čekali.

Jak zabránit jejich rychlému zkažení?

Banány patří na chladné a tmavé místo, kde budou mít přístup k čerstvému vzduchu. Pomoci si můžete například potravinářskou fólií, kterou omotejte kolem konců banánů. Zpomalí se výroba ethylenu, což je látka zodpovědná za zrání plodů. Banány tak budou delší dobu čerstvé a pochutnáte si na nich i za několik dní.

Mohlo by vás zajímat:  Chránit si zrak je velmi důležité. Nejlepší prostředky nabízí sama příroda
Zdroj obrázku: Pixabay

Hnědé skvrny, které se na banánech objevují, neznačí zkažení. Naopak, dosáhly své zralosti a takto hnědé budou velmi sladké a chutné. Navíc obsahují látky, které přispívají se snížení rizika vzniku rakoviny, i když před ní samotnou vás konzumace banánů neochrání. Určitě by ale ve vašem jídelníčku chybět neměly, protože se hodí do ovocných salátů, smoothie nápojů nebo do jednoduchých pečených i nepečených dezertů.

Zdroj: https://www.today.com/food/best-tips-keep-bananas-turning-brown-ripening-t150266
Přidat na Seznam.cz