10277

5 superpotravin, které dodají energii a udrží tělo zdravé

Superpotraviny již před několika lety získaly hodně pozornosti. Jedná se o potraviny, které obsahují obrovské množství vitamínů, minerálů a živin. Z tohoto důvodu byste je měly nejen znát, ale také pravidelně přidávat do svého jídelníčku. Těchto pět superpotravin se zařadilo na seznam těch nejzdravějších a nejlepších, které můžete mít ve své kuchyni.

Chia semínka

Tato drobná semínka jsou plná vlákniny, omega-3 mastných kyselin, bílkovin, vápníku, antioxidantů a dalších prospěšných látek. Pomáhají hlavně s trávením, zdravím srdce a regulují hladinu cukru v krvi. Přidat je můžete do jogurtu, smoothie nebo kaše. V každém případě vám hodně pomohou.

Mohlo by vás zajímat:  Rajčata podporují hubnutí, tělu dodají důležité vitamíny

Avokádo

Jakmile se někde mluví o zdravém tuku, vždy narazíte na zmínku o avokádu. Obsahuje vlákninu, vitamín E, K a draslík. Díky tomu udrží zdravé celé vaše tělo, ale hodně prospěšné je hlavně pro srdce, mozek a pro mladistvou pokožku. A použít ho můžete mnoha způsoby, jen musí zůstat syrové.

1175
Zdroj obrázku: Freepik

Quinoa

Tato komplexní bílkovina obsahuje devět aminokyselin, které si lidské tělo nedokáže vyrobit samo. Proto je velmi důležité, abychom je doplňovali. Navíc je také bohatá na vlákninu, hořčík, železo a vitamíny skupiny B. Udělat si z ní můžete salát nebo ji použít jako přílohu k jídlu.

Mohlo by vás zajímat:  Mrkvová dieta přiblíží vysněnou váhu zase o něco blíž. Během chvíle můžete shodit několik kilogramů

Kapusta

Tohle není zrovna oblíbený druh zeleniny, ale rozhodně patří mezi nejzdravější na světě. Kapusta obsahuje vitamíny A, C, K, vlákninu, železo, vápník a mnoho antioxidantů. Podporuje zdraví vašeho srdce, imunitní systém a pomáhá s detoxikací celého těla. Proto byste ji neměli vynechávat.

Goji

Bobule goji jsou známé jako prevence proti rakovině, ale pomohou vám i s mnoha dalšími věcmi. Obsahují hodně vitamínu C, A, zinek a nespočet antioxidantů. Právě díky tomu chrání organismus před volnými radikály. Můžete je přitom konzumovat sušené na chuť nebo si je přidat do granoly.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/true-superfoods
Přidat na Seznam.cz