Fresh Raw Garlic Ready Cook

Túje ochrání před škůdci aplikace domácího přípravku z česneku

Túje jsou často používány jako okrasný prvek na zahradách, ale můžou fungovat i jako živý plot. Také tyto dřeviny jsou ale náchylné na určité parazity, nemoci a další vnější vlivy. Právě hnědnutí a vysychání často značí přítomnost některého ze zmíněných problémů. Parazitů se ale můžete jednoduše zbavit pomocí domácího česnekového roztoku. Po jeho použití budou vaše túje opět krásné a zdravé.

Proč použít právě česnek

Česnek je přírodní antibiotikum. U lidí posiluje obranyschopnost a stejně tak funguje i u rostlin. Látky v něm obsažené pomáhají posílit ochrannou bariéru flóry a zároveň úplně eliminují hrozbu plísní či některých škůdců. Právě tento postřik může v některých případech zcela nahradit kupované chemické prostředky.

Mohlo by vás zajímat:  Proti škůdcům v zahradě působí česnek, ocet, káva nebo vazelína

Postřik si poradí se mšicemi, sviluškami i molicemi. Jeho vůně navíc nebude příjemná ani hrabošům, myším či slimákům.

Zdroj obrázku: Freepik

Co na sprej potřebujete a jak ho vytvořit

Pro vytvoření tohoto postřiku budete potřebovat pouze dvě základní ingredience, a to česnek a vodu. Na litr vody si nachystejte asi 25 gramů česneku. Ten nasekejte a zalijte zmíněnou vodou. Směs promíchejte a nechte přes noc louhovat. Když si vzpomenete, můžete směs párkrát promíchat, ale vstávat kvůli tomu nemusíte. Ráno směs přeceďte a slijte do nádoby. Ideální je postřik aplikovat rozprašovačem. Skladujte ho na temném a chladném místě, aby nedošlo k jeho zkažení.

Mohlo by vás zajímat:  Omamnou vůni šeříku si můžete užívat i doma ve váze. S několika triky vydrží dlouho čerstvý

Jak postřik používat

Pro nejefektivnější účinek je třeba metodu pravidelně opakovat. Frekvence postřiku může být například dvakrát za den. Jak už ale bylo zmíněno, roztok se může zkazit a přestat efektivně účinkovat. Proto byste měli jeho kvalitu pravidelně kontrolovat. Pokud chcete, aby postřik na rostlinách lépe držel, přidejte do něj trochu draselného mýdla. Přilnavost k rostlinám by se pak měla exponenciálně zlepšit a efektivita roztoku tak vzroste.

Zdroj: https://gardenerspath.com/plants/herbs/garlic-pest-control/
Přidat na Seznam.cz