Slimak1

Nenasytní slimáci dokážou zničit celou úrodu. Okořeňte jim život, příště si hodování na zahradě rozmyslí

Slimáci nám dokážou zkazit radost z doposud úspěšné úrody. Často zhatí veškeré snahy a naše dosavadní práce přichází vniveč. Pokud hledáte účinné způsoby, jak se těchto slizkých škůdců zbavit, poradíme vám. Nepotřebujete k tomu žádné speciální chemické přípravky. Postačí vám koření, které máte doma běžně po ruce. Zjistěte, jak efektivně a přírodní cestou vyhnat slimáky z vaší zahrady.

Nepřítel číslo jedna

Když dorazí na zahradu šnek, zůstáváme většinou naprosto v klidu. Jakmile ale zahlédneme slimáka, jeho přítomnost už ignorovat nelze. Nejde ani tak o jeho nepěkný vzhled, ale hlavně o to, že po něm vždy zůstane naprostá spoušť. Je schopen zničit naše vynaložené úsilí při pěstování rostlin.

Mohlo by vás zajímat:  Když muškáty trucují a nechtějí kvést, přichází na pomoc známý plevel. Balkon bude obsypaný květy

Slimáci se velice rychle rozmnožují a mají až extrémní chuť k jídlu. Existuje snad jen několik druhů rostlin, které slimáky nelákají. Živí se nejen odumřelými částmi rostlin, ale bohužel také rostlinami, které jsou v tom nejočekávanějším plodném období. Slimáci ničí výhonky a listy. Kvůli tomu rostlina slábne a stává se náchylnou na různé choroby. Také rychle usychá.

Zdroj obrázku: Pixabay

Pěkně jim to okořeňte!

Udělejte si pořádnou zásobu skořice! Nejen že ji využijete do jablečného závinu, ale pomůže vám i v boji proti slimákům. Přestože ji máme spojenou s velice příjemnou podzimní, až vánoční vůní, používáme ji do nejednoho receptu, pro slimáky je dráždivá. Vytvořte si z ní domácí přípravek na hubení těchto oslizlých škůdců.

Mohlo by vás zajímat:  Pouze kvalitní med je skutečný poklad. Důležitý je původ i způsob skladování

Pokud se skořicí smícháte koření mleté pálivé červené papriky, vznikne vám směs, díky které můžete vytvořit účinnou bariéru proti těmto malým nepřátelům. Smíchejte skořici a chilli ve stejném poměru a posypte jimi zem kolem rostliny. Toto opatření je nejúčinnější ve dnech, kdy neprší, neboť déšť kořeněný prášek smývá. Po dešti je nutné proceduru opakovat. Vytvořená hranice slimáky odpudí a k rostlině se již nedoplazí.

Jak bojujete se slimáky na vaší zahradě vy?

Zdroj: https://www.gardenersworld.com/plants/how-to-stop-slugs-eating-young-plants/
Přidat na Seznam.cz