The Ants With Red Ban Sign. Stop Ants Sign

Zbavte se mravenců doma jednou provždy. Osvědčené metody jsou jednoduché a skutečně fungují

O mravencích v domě se mluví také ve starých knihách. Proto se nemůžeme divit, že existuje mnoho ověřených domácích tipů, jak se jich zbavit. Nemusíte hned sahat po chemických prostředcích k hubení tohoto hmyzu. Můžete vyzkoušet i tradiční způsoby.

Mravenci hledají teplo a potravu

Stejně jako jiní škůdci se mravenci vkrádají do našich domů hlavně kvůli hledání potravy. Když ji najdou, je to pro ně výhra, a tím pádem je těžší se jich zbavit. Díky své malé velikosti mohou vstoupit do domu nejen skrze otevřená okna nebo dveře, ale dokážou se k nám dostat i přes malé mezery. Ideální jsou pro ně mezery mezi okenním rámem a montážní pěnou. Nejčastěji se mravenci objevují v cukrovinkách, odpadkových koších nebo na zbytcích potravin.

Mohlo by vás zajímat:  Hraboše ze zahrady vyžene vůně skořice

V přírodě si mravenci staví svá hnízda tak, aby poskytovalo dostatečné teplo a vlhkost pro vajíčka, larvy a královnu. To je důvod proč se hnízda objevují pod panely, podlahou a v blízkosti vodních zdrojů. Avšak ještě před tím, než sáhnete po páčidle, otestujte své pozorovací schopnosti. Připravte pro mravence chutné sousto v podobě cukru nebo trochy jídla a čekejte. Vyžaduje to dávku trpělivosti, ale když se na vaší pasti objeví mravenci, sledujte, odkud vycházejí a kam si donášejí jídlo. Jejich hnízdo pak naleznete snadno.

Mohlo by vás zajímat:  Zlatavý med je lék i pochoutka. Vybrat ten skutečně kvalitní může být někdy oříšek
Zdroj obrázku: Freepik

Jak se domácími způsoby zbavit mravenců

Jakmile se u vás doma objeví mravenci a vy najdete jejich hnízdo, musíte jednat rychle. Je dobré umět určit druh mravence. Nejčastěji se u nás doma objevují faraonští nebo trávníkoví mravenci. Pokud umíte určit druh a máte co do činění s faraonským typem mravenců, buďte na pozoru, protože ti si staví vždy víc než jen jedno hnízdo. Proto se s nimi bojuje hůř než s jiným druhem. Nejlepší jsou jednoduchá řešení, která používaly ještě naše babičky.

Mohlo by vás zajímat:  Ovocné mušky lze lapit do pasti, jejich přítomnosti předejde správná prevence

Obyčejná máta, kopřiva, ocet, kapaliny na mytí nádobí, citrónová šťáva nebo esenciální oleje mohou působit jako repelenty na mravence. Všechny tyto výrobky mají silné a pro hmyz nepříjemné aroma, proto před nimi utíkají. Nejhlavnější je starat se o čistotu v domácnosti. Necháváme-li zbytky jídla nebo kapky různých tekutin na kuchyňské desce nebo jiné ploše, je to velkým lákadlem pro mravence.

Zdroj: https://www.healthline.com/health/how-to-kill-ants
Přidat na Seznam.cz