Oregano 2662890 1280

Drastické diety tělu jenom uškodí. Zhubnout pomůže plevel, který lidé běžně ničí

Snažíte se právě shodit pár kil, aby vaše postava v létě vypadala dokonale? Zkuste do jídelníčku zařadit bylinky! Obohacení jídelníčku bylinkami má mnoho výhod, mimo jiné zrychlení metabolismu a podporu spalování tuků. Dají se zařadit ve formě čajů, nálevů nebo doplňků stravy. Obsahují velké množství vitamínů, antioxidantů a flavonoidů. Stimulují metabolismus, podporují spalování tuků a navíc čistí tělo od toxinů.

Jaké bylinky zařadit?

Pokud užíváte pravidelně léky, radši zařazení bylinek konzultujte s lékařem. Některé mohou mít kontraindikace. Jinak zařaďte ty, které mají močopudné vlastnosti, stimulují trávení a pomáhají snižovat chuť k jídlu.

Mohlo by vás zajímat:  Jitrocel nesmí v domácí lékárničce chybět. Vypořádá se se zánětem, nachlazením i infekcí

Kopřiva

Velmi vhodnou bylinkou s výraznými účinky je kopřiva. Působí močopudně a odstraňuje přebytečnou vodu z těla. Působí detoxikačně. Pokud budete pít pravidelně čaje a nálevy z kopřivy, upraví se i váš trávicí systém a urychlí se hubnutí. A jak si ho připravíte sami? Jednoduše do hrnku nasypte pár sušených kopřivových listů a zalijte 200 ml vroucí vody. Nálev necháte přikrytý 15 minut louhovat. Po uplynutí této doby listy kopřivy scedíte a můžete popíjet. Užívejte dvakrát denně, ráno a večer.

Zdroj obrázku: Pixabay

Pampeliška

Další bylinkou, která vám dobře poslouží při hubnutí, je pampeliška. Má pozitivní vliv na trávení, zlepšuje tvorbu žaludečních šťáv, čistí tělo od toxinů a zlepšuje funkci jater. A jak si připravit nálev? Nejprve omyjte tři listy a tři květy pampelišky. Dejte je do velkého šálku, zalijte horkou vodou a nechte 15 minut louhovat. Vyndejte pampelišku z hrnku a pijte dvakrát denně.

Mohlo by vás zajímat:  Bylinky jsou mocné léčitelky, dokážou ale i ublížit. Některé kombinace způsobí ještě větší potíže

Přeslička

Přeslička rolní je také plná účinných látek. Obsahuje křemík, který působí močopudně, ale také například draslík, hořčík, železo nebo vitamín C. Příprava je stejná jako u dvou předchozích bylin, dvě polévkové lžíce sušené bylinky dejte do hrnku, zalijte horkou vodou a nechte 15 minut louhovat. Po této době je nápoj připraven ke konzumaci. Můžete ho pít i třikrát denně.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/weight-loss-herbs
Přidat na Seznam.cz