Cibule je velmi často využívanou kuchyňskou ingrediencí. Nejenže výborně chutná, ale ještě navíc je i zdraví prospěšná. Jedním z jejích hlavních negativ je ale její zápach.
Zahrádkářská sezóna je v plném proudu a spousta lidí se tak snaží, aby jejich úroda byla co nejbohatší.
Rajčata lze pěstovat nejrůznějším způsobem a existuje také mnoho odrůd. Dnes se podíváme na pěstování a hlavně zalévání rajčat, která se pěstují ve skleníku nebo fóliovníku.
Nakládané okurky jsou v naší zemi velmi oblíbenou pochutinou. Spousta domácností má navíc svůj speciální recept, na který nedá dopustit. Pak je ale o to těžší vybrat ten správný, když s nakládáním teprve začínáme.
Šťavnatým domácím rajčatům se ta kupovaná jen těžko vyrovnají, a to i když pro ně vyrážíte na farmářské trhy.
Bez brambor by nebyla česká kuchyně autentická, mnoho tuzemských receptů na nich doslova stojí. Jsou proto k dostání v obchodech od jara do zimy, mnozí zahrádkáři si též pěstují vlastní.
Každá správná hospodyňka ví, že spousta takzvaného domácího nebo kuchyňského odpadu je ve skutečnosti surovina pro další zpracování. Svým způsobem je tak recyklace tisíce let stará, tenhle princip zná totiž lidstvo od nepaměti.
Okurky patří spolu s rajčaty a ředkvičkami mezi neoblíbenější zeleninu, kterou si Češi pěstují na zahradách či v zahrádkářských koloniích.