Zkažené nakládané okurky lze rozpoznat podle typického zápachu. Vůně však není jediným ukazatelem.
Přestože se to na první pohled nemusí zdát, lák z nakládaných okurek skýtá řadu zdravotních výhod.
Květák je oblíbená zelenina, jejíž chuť si však mnozí musí osvojit.
Recepty na nakládané okurky jsou obvykle velmi jednoduché a zvládne je téměř každý.
Mrkev představuje populární druh kořenové zeleniny, ceněný pro svou snadnou pěstovatelnost a bohatý obsah vitaminů.
Saláty představují klíčový prvek zdravé stravy na celém světě. Díky pestré škále ingrediencí, rozmanitosti typů a jednoduchosti přípravy se těší trvalé oblibě mezi lidmi.
Paprika je všestranný plod, který je základem kuchyní od Mexika přes Maďarsko až po Indii a Itálii.
Sezóna domácích rajčat je na konci. Jistě chcete, aby vám úroda vydržela velmi dlouhou. Na druhou stranu možná také potřebujete, aby vám část úrody ještě dozrála. V obou případech můžete využít pár jednoduchých tipů a triků, abyste toho dosáhli. Není na tom nic těžkého. Musíte se jen držet pár zásadních pravidel. Díky tomu si uchováte domácí (i kupovaná) rajčata po dlouhou dobu. Nedávejte je do lednice Dokud jsou plody pevné a nezralé, nedávejte je do lednice. Nízké teploty a vysoká vlhkost naruší strukturu i chuť. Místo toho je nechte venku na kuchyňské lince při pokojové teplotě, dokud nebudou naprosto zralá.