Top View Fresh Golden Quinces With Leaves Grey Background

Z kdoule připravíme chutné zavařeniny, sirup nebo dezert

Kdoule, s její sladkou a aromatickou chutí, je skvělým přídavkem do kuchyně, který může obohatit vaše recepty. Toto ovoce je mnohem více než jen kompot nebo džem. Zde je několik nápadů, jak využít kdoule v kulinářských kreacích:

1. Džem a marmeláda: Tradičním způsobem využití kdoule je příprava džemu nebo marmelády. Stačí nařezat kdoule na kousky, smíchat s cukrem a vařit až do změknutí. Tuto sladkou pochoutku můžete podávat na toastech, lívancích nebo jako přísadu do jogurtu.

2. Pečení: Kdoule můžete přidat do různých dezertů a pečení. Připravte kdoulový koláč, krémový kdoulový dort nebo kdoulové muffiny. Kdoule můžete použít buď čerstvé, nebo připravit kdoulovou náplň nebo omáčku.

Mohlo by vás zajímat:  Získat semínka z nedobytného granátového jablka lze dvěma jednoduchými způsoby

3. Kompot a sirup: Kompot z kdoulí je osvěžujícím nápojem, který můžete podávat studený nebo míchat s vodou nebo perlivou vodou. Můžete také připravit kdoulový sirup, který můžete přidávat do koktejlů nebo použít jako sladidlo pro různé nápoje.

Ripe Whole Quince Fruits Wooden Box Dark Table
Zdroj obrázku: Freepik

4. Saláty: Kdoule můžete přidat do salátů, abyste přinesli sladkou chuť a texturu. Kombinuje se dobře s různými druhy listové zeleniny, ořechy, sýrem a vinaigrette.

5. Vývar a omáčky: Kdoule lze také použít k dochucení vývarů a omáček. Přidání kdoule do omáčky může přinést zajímavou a exotickou chuť, která doplní maso nebo zeleninu.

Mohlo by vás zajímat:  Avokádo působí blahodárně na zdraví celého těla. Bát se ho nemusí ani lidé při dietě

6. Nakládání: Nakládané kdoule jsou v některých kuchyních oblíbenou pochoutkou. Můžete je připravit s octem, cukrem a kořením a nechat je zrát několik týdnů nebo měsíců. Takto připravené kdoule mohou být použity jako příloha k masu nebo sýru.

7. Dezerty: Kdoule můžete použít i v luxusních dezertech, jako jsou kdoulové povidla, kdoulové palačinky nebo kdoulový sorbet.

Při práci s kdoulí si dejte pozor na tu část, kterou je třeba odstranit – středovou část s pevnými semeny. Rovněž můžete zkombinovat kdouli s dalšími ovocnými druhy nebo kořením, abyste vytvořili zajímavé chutné kombinace.

Mohlo by vás zajímat:  U exotického ovoce mnohdy nepoznáme, jestli je zralé. Většinou stačí jeden pohled

Kdoule je univerzální a všestranné ovoce, které může obohatit vaši kuchyni. Experimentujte s různými recepty a objevte, jak může kdoule přidat do vašich jídel novou dimenzi chuti a aromatický zážitek.

Zdroj: https://www.allrecipes.com/gallery/quince-recipes/
Přidat na Seznam.cz