Vzhled papriky prozradí její chuť. Oblíbenou teorii podkopávají vědci, lidé si ale stojí za svým
Lidé milují papriky, ať se jedná o zelenou, červenou, nebo žlutou odrůdu. Je také nutné poznat, jestli se jedná o sladkou, nebo pálivou. Je pravda, nebo mýtus, že se to dá poznat už z pouhého pohledu? Pro amatéry to bude asi těžké, ale profesionální ochutnávači si s tím snadno poradí.
Papriku můžete použít do každého jídla
Papriku si můžete dát syrovou, kdy obsahuje asi nejvíce vitaminů a dalších látek, ale také se hodí jako příloha do salátů, sendvičů nebo pod maso. Někteří lidé ji milují právě syrovou, protože krásně křupe a můžou si ji nakrájet do krabičky a vzít na výlet. Na internetu pak objevíte různé varianty, jak poznat sladkou papriku od pálivé.
Je ale skutečně možné to takto poznat? Teorie, že se může chuť papriky poznat podle tvaru, je stále oblíbenější. Je to zajímavá myšlenka, podle které to zkouší stále více lidí. Komentáře a další reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Sladkou papriku podle nich poznáte podle toho, že bude mít několik vyboulenin ve spodní části. Má tak více semínek uvnitř než paprika, která má méně než čtyři vybouleniny.
Jak poznáte, že je paprika kyselá?
Kyselou papriku prý poznáte podle toho, že má méně než tři vybouleniny, takže méně semínek, a tím pádem kyselejší chuť. Takový druh papriky se hodí na dušení nebo do receptu na plněné papriky. Rozdíly v chuti jsou prý dané také pohlavím papriky. Co na to ale říkají vědci, kteří se snaží přijít na to, jestli je tento trik na rozpoznání chuti papriky správný?
Vědci udělali několik průzkumů a přišlo se na to, že takto se chuť papriky poznat nedá. Bez ohledu na jejich rozdíly v chuti ale musí uznat, že papriky jsou nejen plné vitaminů, ale také dalších látek, které jsou prospěšné našemu tělu. Proto byste si je měli dopřávat každý den, místo například brambor nebo rýže. Kombinovat je navíc můžete také s dalšími druhy zeleniny.
Zdroj: https://www.finedininglovers.com/article/paprika-vs-smoked-paprika