Hands Gardener Gloves With Shears Secateurs Cutting Green Onions Vegetable Garden Closeup Natural Organic Self Grown Healthy Food Hobby

V kuchyni na parapetu se daří nejen bylinkám. Také jarní cibulka je skvělá volba

Jestli máte doma rádi uklizeno, a přesto vám něco v domácnosti schází, můžete se vrhnout na pěstování rostlinek v kuchyni. Nemusíte se přitom zaměřit jen na bylinky, ale snadno si můžete vypěstovat také některé druhy zeleniny. Jedním z nich je jarní cibulka, která se používá při vaření polévek.

Cibuli můžete pěstovat i bez zeminy

Zelená cibulka je bohatá především na zinek, který prospívá hlavně naši pleti, vlasům a nehtům. Nedostatek zinku poznáte podle kvality vašich vlasů. Narušuje totiž hladinu hormonů a mohou začít problémy se štítnou žlázou. Jarní cibulka vám může v mnohém pomoci, protože kromě zinku je bohatá také na spoustu dalších minerálů.

Mohlo by vás zajímat:  Tradiční vývar může chutnat ještě lépe díky několika tajným ingrediencím. Nebojte se polévku přikyselit

Poradíme, jak si vypěstovat jarní cibulku na okenním parapetu, aniž byste museli chodit ven. Budete potřebovat jen několik produktů – plastový tác, obal od vajec, vodu a samotnou cibulku. Obaly na vejce rozstříhejte na velikost plastového tácku. Před vložením cibulek do jamek od vajec ji namočte na deset minut do vody, která by měla mít teplotu 40 stupňů.

Zdroj obrázku: Freepik

Růst cibulky urychlíte teplou vodou

Teplá voda urychlí růst mladé cibulky. Plastový tác pak naplňte vodou a nezapomeňte sledovat, jak cibulka roste. Brzy uvidíte na svém okně zelenou cibulku, kterou pak budete mít kdykoliv při ruce. Bude se hodit při vaření, ale také při výrobě zeleninových salátů. Je to skvělý doplněk do různých omáček.

Mohlo by vás zajímat:  Uvařte své orchideji čaj. Díky speciální receptuře se na ní brzy objeví záplava květů

Kromě jarní cibulky nebo pažitky si můžete vypěstovat také petrželku, mátu, meduňku, tymián nebo rozmarýn. Možností existuje opravdu mnoho a záleží jen na vás, které bylinky vás zaujmou nebo které budete v kuchyni využívat nejvíce. Budete ale vědět, že jsou vaší výroby, navíc můžete malý květináč s bylinkou věnovat jako dárek. Bylinky navíc nepotřebují žádnou velkou péči a používat je můžete po celý rok. Ručně vypěstované potraviny jsou tím nejlepším, co můžete do pokrmů přidat.

Zdroj: https://www.washingtonpost.com/news/voraciously/wp/2020/04/22/how-to-start-regrowing-green-onions-and-other-vegetables-on-your-windowsill/
Přidat na Seznam.cz