Je to asi deset let, co se i u nás objevil trend domácích minipekáren a vlastnoručně zadělávaného kvásku. Lidé, kteří jej mají, kvásek s trochou nadsázky berou jako domácího mazlíčka.
Využít v domácnosti vše, co se nabízí, a nevygenerovat takřka žádný odpad. To je heslo, které razí příznivci životního stylu zero waste.
Ekologická hnojiva získávají oproti chemickým výrobkům navrch, není divu, snadno si je mohou zahradníci vyrobit sami. Platí to zejména pro přesličkovou kejdu či kopřivovou jíchu.
Léto skončilo, hadice se odkládá? Pro mnohé je ukončení veder pokynem k uskladnění konví a nádob na vodu a k ukončení zalévání zahradních rostlin.
Šup s ní do dřezu. Ano, kam jinam vylít vodu z uvařených brambor v domácnosti?
Ekologické prostředky jsou v současnosti velmi populární a lidé za ně klidně utratí velké peníze. Nic takového ve skutečnosti dělat nemusíte. Nejlepší ekologické prostředky na úklid i hnojivo pro rostliny najdete ve své kuchyni.
Pekařské kvasnice jsou výtečným prostředkem při pečení. Těžko si bez droždí představit pečenou buchtu nebo domácí chleba. Kvasnice vynikají obsahem vitamínů, proto jsou součástí různých přípravků pro zdraví, ale mohou se používat rovněž na zahradě.
Čím potěšit zahrádku? Správným hnojivem! Jak jej vybrat? Rozhodně není třeba hledat v hobbymarketech nebo v zahradnických centrech, kde se prodávají různé přípravky od nesčetně firem.