Sýr feta okouzlí svou netradiční chutí. V kombinaci s rajčaty a lososem si ho zamilujete
Sýr feta má příjemnou smetanovou a slanou chuť. Obsahuje spoustu cenných látek pro naše tělo. Tento řecký ovčí sýr je skvělým doplňkem mnoha jídel a našel si své milovníky po celém světě. Pravý sýr feta se vyrábí bez přidání konzervantů a barviv a dokonale se kombinuje třeba s těstovinami a zeleninou. Vyzkoušejte jej například v těchto kombinacích.
Sýr feta se vyrábí zvláštním procesem, díky kterému získává svou intenzivní chuť. Obvykle je vyroben z ovčího mléka, povoleno je však 30 % kozího mléka. Sýr feta má mnoho zdraví prospěšných vlastností. Obsahuje velké množství bílkovin, vápníku, vitamínů B a také fosforu a železa.
Jak použít sýr feta?
Sýr feta chutná skvěle v mnoha kombinacích. Dokonalou chuť pomůžou odhalit například těstoviny, různé druhy zeleniny nebo ryby. Vyzkoušejte tyto osvědčené recepty.
Feta zapečená s rajčaty
Tato kombinace je ideální na večeři nebo pro nečekané hosty. Jak toto chutné jídlo připravit? Je to velmi lehké! Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Poté vložte očištěná cherry rajčata a oloupaný česnek do zapékací mísy. Vše zalijte jednou lžící olivového oleje a důkladně promíchejte. Mezi zeleninu, do středu misky, položte kostku feta a zalijte zbytkem oleje. Nakonec posypte sušeným oreganem, mletou paprikou a chilli vločkami. Pečte po dobu asi 30 minut. Zároveň uvařte těstoviny a vše nakonec promíchejte.
Pečený losos se sýrem feta a cherry rajčaty
Sýr feta se díky své slané chuti skvěle hodí k rybímu masu. Česnek a citron ještě umocní výraznost této chuti. Recept je velmi snadný. Lososa stačí potřít olivovým olejem, dochutit solí, pepřem a pokapat trochou citronové šťávy. Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia a do zapékací mísy vložte filety ryby, sýr feta, cherry rajčata a nasekaný česnek. Navrch ryby dejte citron a vše spolu pečte 20 minut. Servírujte třeba s opečenými brambory nebo jen se zeleninou.
Zdroj: https://www.webmd.com/diet/feta-cheese-is-it-good-for-you