Sweet Pomegranate Red Background Top View

Poznat zralé granátové jablko není těžké. Jeho netradiční chuť se určitě vyplatí vyzkoušet

Granátové jablko je ovoce, které obsahuje třikrát více polyfenolů než oblíbený zelený čaj nebo červené víno. Tyto látky chrání před rizikem rakoviny, snižují krevní tlak a pomohou bojovat s příznaky menopauzy. Také díky nim vaše pokožka bude stárnout pomaleji. Je ale nutné vybrat kvalitní plody, které jsou zralé.

Poradíme, jak oloupat granátová jablka

Jestli jste je ještě nikdy nezkoušeli, rozhodně jablka doporučujeme. Jestli chcete přímo z ovoce získat jadérka, která jsou šťavnatá, do granátového jablka zapíchněte nůž a řez veďte od koruny až k místu, kde je ovoce spojené s větvičkou. Poté odřízněte vršek plodu, abyste viděli jádra. Nařezanou slupku otevřete a vytáhněte kousek ovoce. Semena by se měla vysypat.

Mohlo by vás zajímat:  Z melounových semínek lze snadno vykouzlit křupavou dobrotu. Pro zdraví přináší hned šest skvělých účinků

Jestli naopak nechcete semínka, ale pouze čistou šťávu, bude nutné vložit semínka do sáčku, ten dobře uzavřít a semínka rozválet. Poté odřízněte roh sáčku a šťávu z granátového jablka si nalijte přímo do sklenice. Je to velmi jednoduchý a efektivní postup. Pokud uvažujete o koupi tohoto ovoce, je třeba vzít na vědomí, že ne každý kousek bude zralý a připravený ke konzumaci. Je nutné sledovat několik věcí.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak granátová jablka doma skladovat?

V obchodě si vybírejte takové plody, které mají hladkou a lesklou slupku. Jestli jsou zralé, zjistíte jednoduchým způsobem: lehce ho zmáčkněte. Plod cvakne, když je jablko připravené ke konzumaci. Pokud koupíte kousek, který potřebuje dozrát, je nutné ho skladovat při pokojové teplotě delší dobu. Zralost poznáte podle toho, že slupka začne kolem koruny praskat.

Mohlo by vás zajímat:  Citron se doma nikdy neztratí. Jeho využití je mnohem pestřejší, než se zdá

Střed granátového jablka je rozdělen na několik částí. Každá z nich obsahuje kromě semen také dužinu, ke které se dostanete pouze v případě, že odstraníte hořký, bílý film. Granátové jablko je oblíbené hlavně díky své sladké a zároveň kyselé chuti. Hodí se jak do jogurtů, tak do různých druhů salátu. Lidé ho používají také k masu nebo do omáček.

Zdroj: https://www.gardenzeus.com/when-are-my-pomegranates-ripe-harvest-tips-for-home-grown-pomegranates/
Přidat na Seznam.cz