Sweet Pickled Pears Jar With Spices

Podzimní zavařování: nachystejte si sezónní dobroty, které přijdou vhod nejen v zimě

Podzim je obdobím hojnosti, stromy plné ovoce a zahrady plné zeleniny. Chcete-li co nejlépe využít tuto sezónní odměnu a vychutnat si chuť podzimu po celý rok, zvažte výrobu zavařenin. Zavařeniny nejen zachycují podstatu sezóny, ale také jsou promyšlenými dárky pro blízké.

Kořeněná jablečná marmeláda

Ingredience:

  • 3 kg jablek (směs sladkých a kyselých odrůd)
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Mohlo by vás zajímat:  Při vaření špenátu děláme často zásadní chyby, které ničí důležité živiny

Instrukce:

  1. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na plátky.
  2. Plátky jablek vložte do pomalého hrnce nebo velkého hrnce.
  3. Přidejte cukr, koření, sůl a vanilkový extrakt.
  4. Vařte na mírném ohni 8-10 hodin za občasného míchání, dokud směs nezhoustne.
  5. Pomocí tyčového mixéru rozmixujte směs na hladkou kaši.
  6. Okořeněnou jablečnou marmeládu nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete.
Apple Jam With Cinnamon Selective Focus
Zdroj obrázku: Freepik

Dýňový džem s kořením

Ingredience:

  • 4 šálky dýňového pyré
  • 2 šálky krystalového cukru
  • 1/4 šálku citronové šťávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
Mohlo by vás zajímat:  Domácí rajčata jsou jako stvořená pro výrobu passaty. Polévky, omáčky i pizza budou chutnat skvěle

Instrukce:

  1. Ve velkém hrnci smíchejte dýňové pyré, cukr a citronovou šťávu.
  2. Vařte na středním plameni za stálého míchání, dokud směs nezhoustne.
  3. Přidejte koření a pokračujte ve vaření dalších 5 minut.
  4. Dýňový džem nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete.

Chutney z hrušky a zázvoru

Ingredience:

  • 4 šálky zralých hrušek, oloupaných, zbavených jader a nakrájených
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 1 šálek jablečného octa
  • 1/2 šálku rozinek
  • 1/4 šálku zkrystalizovaného zázvoru, jemně nasekaného
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
Mohlo by vás zajímat:  Obyčejný kečup je už nuda. Pikantní kečup z řepy příjemně překvapí každého labužníka

Instrukce:

  1. Ve velkém hrnci smíchejte hrušky, hnědý cukr, jablečný ocet a rozinky.
  2. Vařte na středním plameni za občasného míchání, dokud hrušky nezměknou a směs nezhoustne (asi 30-40 minut).
  3. Přidejte zkrystalizovaný zázvor a koření a pokračujte ve vaření dalších 5 minut.
  4. Hruškovovo-zázvorové chutney přendejte do sterilizovaných sklenic a uzavřete.
Zdroj: https://simplebites.net/simple-fall-canning-a-recipe-round-up/
Přidat na Seznam.cz