Sušené ovoce je po celém světě oblíbeným mlsáním, které přináší řadu zdravotních přínosů.
Zimní období může ztížit výběr čerstvého ovoce, přesto je na výběr mnoho chutných a zdravých variant, které lze během této sezóny využít.
Kdoule, ovoce řazené do čeledi růžovitých (Rosaceae) a rodu Cydonia, se vyznačuje jedinečným vzhledem, lahodnou sladkostí a historií sahající daleko do minulosti.
Zimní období může představovat výzvu pro uchování čerstvého ovoce, protože chlad a suchý vzduch mohou negativně ovlivnit jeho chuť a strukturu.
Během vánočního období se setkáváme s mnoha tradičními chutěmi a vůněmi, kde ovoce hraje zásadní úlohu.
Mráz může být pro zahrádkáře velkým zklamáním, ale některé ovoce ho dokáže překonat a stát se ještě sladším a chutnějším.
Sušení ovoce představuje vynikající metodu pro prodloužení jeho trvanlivosti, uchování chuti a vytvoření zásoby zdravých pamlsků.
V létě jistě nechcete mít denně litry čisté vody. Místo toho můžete do jídelníčku přidat ovoce a zeleninu, které obsahují vysoký podíl vody. Dnes se podíváme na 6 druhů ovoce, které chutnají skvěle, jsou plné vitamínů a ještě vám v těle doplní tekutiny. Zařaďte je do každodenního jídla. Nejen, že si pochutnáte, ale také budete dobře hydratovaní a mnohem zdravější. Meloun Toto vodnaté ovoce je velmi známé a chutné. Většina z nás si s chutí užije vodní meloun ve velmi horkém dni. Nemusíte ale jíst pouze vodní meloun. Hodně vody obsahuje prakticky každý z nich, ale ve vodním je logicky nejvíce vody.