Cucumber Sliced Isolated White Background

Oblíbená okurková polévka bude ještě lepší díky jediné ingredienci, která zároveň posílí zdraví

Znáte tradiční okurkovou polévku? Dělá se z nakládaných okurek a patří mezi oblíbené polévky. Vaří se s kuřecím vývarem nebo vývarem z žeber. Někdo přidá i kostku bujonu, aby se zvýraznila její chuť. Okurková polévka je navíc rychlá, chutnat bude především těm, kteří mají rádi kyselé chutě. Některé hospodyňky přidávají do této polévky vaječný žloutek. Proč je dobré to tak dělat, vysvětlíme níže.

Žloutek obsahuje spoustu zdravých látek

Vaječné žloutky obsahují minerální látky, například vápník, železo, fosfor nebo draslík a sodík. Navíc jsou plné také vitaminů, které jsou rozpustné v tucích nebo ve vodě. Konzumací vaječných žloutků snížíte například riziko gastrointestinálních poruch a navíc jimi posilujete imunitu. Proč se ale vaječný žloutek přidává do okurkové polévky?

Mohlo by vás zajímat:  Křížaly ze sušených jablek

V zimě si nejraději pochutnáváme na sytějších polévkách, které nás zahřejí. Jsou součástí večeře nebo obědů, rádi si je dáme například s krajícem chleba. Okurková polévka je kyselá a její chuť překvapí. Můžete ji samozřejmě zahustit, a to můžete udělat hned několika způsoby. Záleží to hlavně na vás a na tom, co máte sami rádi. Žloutkem polévku zahustíte a je to velmi snadné.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak se polévka zahušťuje žloutkem?

Do mísy nejdříve přidejte žloutek a pomocí vidličky ho rozšlehejte. Poté přidejte jednu lžíci smetany nebo zkuste trochu polévky, aby žloutek ztuhnul. Následně celou směs postupně zašlehejte o polévky, nakonec vypněte oheň a nechte polévku stát. Takto zahuštěná polévka bude chutnat opravdu skvěle.

Mohlo by vás zajímat:  Nakládané okurky zkazí i malá chyba. S naším receptem budou lahodné a dokonale křupavé

Žloutek obsahuje spoustu cenných látek, které mají pozitivní vliv na fungování lidského organismu. Proto by neměl chybět v našem jídelníčku, ať ve vařené formě, nebo společně s polévkou. Celé vejce si pak můžete dát například ke snídani, obalit v něm můžete krajíce chleba nebo si ho udělat na hniličku, což je oblíbená forma úpravy.

Zdroj: https://www.gourmettraveller.com.au/recipes/chefs-recipes/chilled-cucumber-soup-16977, https://www.ndtv.com/food/dont-toss-away-the-yolk-here-are-5-benefits-of-egg-yolk-you-must-know-1823708
Přidat na Seznam.cz