43127

Nejen maso, na grilu můžeme připravit také různé druhy zeleniny

Je to velmi smutné, ale mnoho lidí si myslí, že na gril patří jen maso. Vůbec to není pravda. Zelenina chutná také úžasně a přidáte do svého jídelníčku i trochu zdraví a vitamínů. Některé druhy zeleniny chutnají jednoduše skvěle na grilu, a proto je musíte vyzkoušet. Zde máte seznam druhů zeleniny, které se úžasně hodí na zahradní grilování a zaručeně si na nich pochutnáte.

Papriky a houby

Papriky stačí rozkrojit na poloviny a odstranit semínka. Potom je grilujte, dokud nebude slupka dokonale opečená. Jestli máte rádi houby, můžete si je připravit také na grilu. Portobello houby chutnají naprosto dokonale. Menší kousky lze připravit celé, větší kousky rozkrojte na poloviny.

Mohlo by vás zajímat:  Papriky jsou nedocenitelným zdrojem vitaminu C. Každá barva působí v těle jinak

Brambory a sladké brambory

Brambory jakéhokoli druhu nakrájejte na plátky, klínky nebo malé brambory nechte celé. Nemusíte ani škrábat jejich slupky. V případě sladkých brambor je nechte připravit na grilu a potom vnitřek vydlabejte lžící nebo vidličkou, protože slupka sladkých brambor není příliš dobrá k jídlu.

319
Zdroj obrázku: Freepik

Cukety a lilky

Kolečka cukety nebo lilků jsou typickou pochoutkou z grilu. Můžete je také nakrájet na plátky. Nakonec je jen potřete olivovým olejem, osolte a přidejte koření podle vlastní chuti. Potom je stačí krátce připravit na plátu nebo mřížce a pochutnat si na této vynikající příloze k masu.

Mohlo by vás zajímat:  „Zabalili jste ji do igelitu jen proto, abych vám za ni musela zaplatit víc?“ Naštvalo mě v obchodě při nákupu zeleniny

Cibule a kukuřice

Cibuli stačí nakrájet na silné plátky nebo čtvrtiny. Grilování této zelenině poskytne sladkou chuť, takže jestli chcete do salátu něco sladkého nebo máte rádi sladší chutě, připravte si cibuli. Anebo kupte celou kukuřici a hoďte ji na gril. Stačí, když ji potřete máslem a ochutíte solí.

Rajčata a chřest

Menší rajčata (např. cherry) jsou také ideální na gril. Nemusíte je ani krájet. Napíchněte je na špejli nebo umístěte na plát. Jinak vám pochopitelně propadnou mřížkou a skončí v ohni. Nakonec si na grilu můžete vychutnat také chřest. Odkrojte dřevnaté konce, potřete olivovým olejem, osolte a přidejte koření.

Zdroj: https://spicesinc.com/blogs/best-vegetables-grilling
Přidat na Seznam.cz