Naučte se uvařit tu nejlepší rajčatovou polévku. K dokonalé chuti postačí jen pár ingrediencí
Rajčatová polévka je pokrm, který miluje spousta lidí. Patří mezi takové produkty, které jsou velmi jednoduché na přípravu, zároveň se ale může stát, že při ni pochybíte. Dělá se většinou z vývaru, který si připravíte den předem. Jaké chyby ale můžete při přípravě rajské polévky udělat?
Kvalitní suroviny jsou základem všeho
Češi i naši sousedé milují rajskou polévku. Receptů najdete mnoho, každá rodina bude mít ten svůj nejlepší a vylepšený nejen o koření, ale i další suroviny. Můžete ji uvařit v klasické verzi, tedy s pomocí vývaru. I když příprava takové polévky vypadá složitě, není tomu tak. Den předem si uvaříte vývar, do kterého pak přidáte pouze rajčatovou pastu, zakysanou smetanu, trochu pšeničné mouky a špetku soli.
Nakonec důkladně promícháte a máte téměř hotovo! Někteří lidé si ji dokonce připravují z čerstvých rajčat. I u takto jednoduchého receptu ale můžete udělat i několik chyb, které vás pak mohou stát chutný pokrm. Které to jsou? První chybou mohou být převařená rajčata. Jestli polévku připravujete z čerstvých rajčat, musíte si dát pozor, aby nebyla převařená. Díky rajčatům má polévka specifickou chuť i vůni.
Dávejte si pozor na množství cukru i koření
Další chybou může být množství cukru, které do polévky dáte. Právě díky cukru má polévka sladkokyselou chuť. Dalším problémem může být smetana, která by měla být alespoň 30%. Zajistíte tím dobrou hustotu polévky. V neposlední řadě je třeba myslet také na koření. Kvalitní koření a hlavně jeho množství určuje, jak bude polévka chutnat.
Do rajské polévky určitě patří bobkový list, bazalka nebo petržel. Je to koření, které je velmi snadno dostupné, bazalku si dokonce můžete sami vypěstovat. Kromě rajské polévky si pak můžete udělat také omáčku, kterou uvaříte podobným způsobem. Podává se s těstovinami nebo knedlíkem a je oblíbená hlavně u dětí.
Zdroj: https://www.thekitchn.com/5-things-we-do-for-better-tomato-soup-236387