Dýně je královnou podzimní zeleniny. Připravte si oblíbenou polévku, pomazánku nebo přílohu
Léto rychle uteklo a jak tomu je každý rok, střídá ho opět podzim. Ať už na toto období máme ale názor jakýkoli, jedno se mu musí nechat a to přesněji výborné recepty, které s sebou toto období přináší. Samozřejmě, můžete si je udělat vlastně přes celý rok. Ale obzvláště dýně je něco, co k podzimu zkrátka neodmyslitelně patří. Jak tedy tuto pochoutku připravit na dokonce několik různých způsobů? Právě to se dozvíte v našem dnešním článku. Určitě nepřestávejte a čtěte dál, pokud chcete vědět více.
Krémová dýňová polévka jako podzimní stálice
Něco, co k podzimu neodmyslitelně patří, jsou krémové polévky. Právě ty nás totiž krásně zahřejí a náramně zasytí zároveň. Navíc takováto polévka z dýně je i benefitem pro naše zdraví. Obzvláště, pokud do ní přidáme i určitá koření. Její příprava je navíc extrémně jednoduchá. Pro začátek nám stačí nakrájenou dýni uvařit. To zda ji krájet musíte či ne se liší druh od druhu. Poté, co dýni vyvaříte, ji ve vodě rozmixujte a přidejte smetanu. S tou polévku povařte a dochuťte. K dochucení vám může stačit pouze sůl a pepř, ale často se také můžeme setkat s použitím kari koření či chilli. Celkově je víceméně na vás, jak si polévku ozvláštníte. Často se do ní přidává i mrkev či brambory. Při servírování ji také můžete ozvláštnit přidáním zakysané smetany, dýňového oleje, semínek či tabasca.
Další využití dýně při vaření
Receptů z dýní je spousta a na internetu jich můžete spoustu najít. Dáme vám tak náměty alespoň na pár z nich. Z dýně můžete udělat pyré, či dýni pečenou jako přílohu. Ze zeleniny se dá udělat i pomazánka, ale využít můžeme i její méně známé jedlé části, jako jsou například semínka. Právě ty můžeme upéct či usušit a dle libosti okořenit. Tímto způsobem nám tak vznikne rychlá svačinka či pouze výborné zobání k televizi, které nahradí klasické brambůrky či oříšky.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/pumpkin-recipes