Vysoký cholesterol může pramenit nejen z nevhodné stravy, ale také z kouření či častého užívání alkoholu.
Přestože hřebíček obvykle používáme v zimních měsících, jeho využití se vyplatí po celý rok.
Sušení bylinek je ideální metoda, jak prodloužit jejich trvanlivost a udržet jejich chuť i vůni pro pozdější kulinářské využití.
Máte rádi přírodní atmosféru a chcete mít doma stálý přísun svěžích vůní? Pěstování bylinek a pokojových květin ve vašem bytě může být tím pravým řešením.
Bylinky tvoří nezbytnou součást mnoha světových kuchyní. Nejen že obohacují jídla výraznou chutí a vůní, ale také přinášejí řadu zdravotních benefitů.
Skladování bylinek přes zimu je jedinečný způsob, jak si na nich pochutnat během celého roku. Jejich čerstvost poměrně snadno udržíte i mimo hlavní sezónu. Existuje hned několik možností, jak je konzervovat a uchovat na celé měsíce. Díky tomu je můžete kdykoli použít při vaření nebo pečení a obohatit chuť každého pokrmu, který připravíte ve své kuchyni. Sušení Tymián, rozmarýn, oregano, šalvěj, majoránku, mátu a další byliny velmi snadno usušíte. Použít můžete sušičku na potraviny, troubu nebo sušení na slunci. V každém případě je poté uzavřete do hermeticky uzavíratelných nádob, protože se k nim nesmí dostat žádná vlhkost.
Bylinné čaje představují skvělou volbu pro ty, kdo si chtějí vychutnat lahodný a zdravý nápoj.
Čerstvé bylinky můžete mít neustále po ruce, když si je budete pěstovat doma na parapetu. Je to velmi jednoduché a ušetříte tím poměrně dost peněz. Největším benefitem je ale fakt, že budete mít mnohem chutnější pokrmy. V interiéru si můžete pěstovat také některé druhy zeleniny, a to během celého roku. V létě ale budete mít samozřejmě největší možnosti a úrodu. Zvolte správné plodiny Pěstování bylinek a zeleniny v interiéru je skvělým způsobem, jak si zajistit čerstvé a aromatické suroviny ve své kuchyni. Pro pěstování bylinek na parapetu se skvěle hodí bazalka, máta, petržel nebo rozmarýn.