323577

Citronová kůra myčku osvěží a prodlouží její životnost

Myčka je spotřebič, který je přítomen již v mnoha domácnostech. Nejenže šetří čas, ale navíc i teplou vodu. Péče o ni ale může být poměrně náročná a také nákladná. Co když vám ale řekneme, že ke zbavení se nepříjemného zápachu vám postačí obyčejná citronová kůra? Ano, je to tak. Surovina, kterou byste běžně vyhodili do koše, zajistí, že bude myčka opět jako nová.

Co značí nepříjemný zápach vycházející ze spotřebiče?

Použít myčku zvládne skoro každý. Stačí naskládat nádobí, přidat mycí prostředek a zvolit správný program. Po zapípání myčku už jen vyložíme. Občas se ale stane, že nás při jejím otevření do nosu praští nepříjemný zápach. Ten může být způsoben několika různými věcmi. Jednou z nich jsou například zbytky jídla, které se mohou nachytat do filtru. Nepřidává ani to, když špinavé nádobí v myčce před umytím několik dnů necháme. Mastnota a vlhkost pak také dokážou udělat své.

Mohlo by vás zajímat:  Kompost vytvoří přírodní hnojivo a pomůže využít organický odpad

Pro to, abychom se zápachu vyhnuli, je samozřejmě třeba myčku pravidelně čistit. Ať už jde o filtry, trysky, či koše samotné. U všeho je nezbytná pravidelná údržba. Pokud vám jde ale pouze o to spotřebič osvěžit, nemusíte sahat po předražených chemických prostředcích, bohatě vám postačí citronová kůra, která by běžně skončila v koši.

21892913
Zdroj obrázku: Freepik

Jak osvěžit spotřebič za pomoci citronové kůry

Citronová kůra může být použita nejen na myčku, ale i na další domácí spotřebiče. Uchovat si ji můžete na delší dobu například usušením. Citron, speciálně jeho kůra, má mnoho prospěšných vlastností a látek, mezi které patří i antibakteriální účinek.

Mohlo by vás zajímat:  Zapomeňte na kávu. Tyto netradiční výživné nápoje nakopnou organismus mnohem lépe

Co se použití v myčce týče, stačí citronovou kůru vložit do koše na příbory nebo třeba do horního šuplíku myčky. Citron myčku osvěží, ale zároveň vám pomůže i v boji proti vodnímu kameni. Také pomůže uvolnit různé nečistoty, které pak půjdou daleko lépe dolů. Nádobí pak bude o to čistější.

Zdroj: https://food-hacks.wonderhowto.com/how-to/trust-us-use-lemon-peel-when-loading-dishwasher-0162822/
Přidat na Seznam.cz