Brambory budou rychleji uvařené díky jedlé sodě

51540

Brambory jsou velmi oblíbenou surovinou, obzvláště u nás v České republice. Skrývají v sobě mnoho benefitů. Jeden z nich je i jejich všestrannost, kdy z nich zvládneme uvařit jak sladká, tak slaná jídla, a to na spoustu různých způsobů. Je to tak surovina, která nás jen tak neomrzí. Její jedinou nevýhodou je občas doba přípravy. Pokud totiž brambory vaříme, měli bychom si na tuto činnost vyhradit aspoň dobrých patnáct minut, a to pouze v případě, že jsou brambory nakrájené na relativně malé kousky. Jak tedy přípravu urychlit, pokud na vaření tolik času nemáme?

Při výběru dýně máme široké možnosti, dobrou volbou je lokálně vypěstovaná

2149211725

Dýně si cestu do českého jídelníčku prokousávají pozvolna, což je velká škoda pro tuzemské strávníky. Většina z nás je tak zná hlavně jako základní rekvizitu amerického Halloweenu. Z dýní však lze připravit nejen chutné a zdravé krémy, ale můžete z nich připravit také hlavní chod, a dokonce i dýňové těstoviny. Dýní je přitom mnoho různých druhů a každý se hodí k něčemu jinému. Obecně však platí, že jsou plné vitamínů A, C a E a také celé řady dalších důležitých látek, jako jsou železo, draslík nebo hořčík.

Nejen maso, na grilu můžeme připravit také různé druhy zeleniny

43127

Je to velmi smutné, ale mnoho lidí si myslí, že na gril patří jen maso. Vůbec to není pravda. Zelenina chutná také úžasně a přidáte do svého jídelníčku i trochu zdraví a vitamínů. Některé druhy zeleniny chutnají jednoduše skvěle na grilu, a proto je musíte vyzkoušet. Zde máte seznam druhů zeleniny, které se úžasně hodí na zahradní grilování a zaručeně si na nich pochutnáte. Papriky a houby Papriky stačí rozkrojit na poloviny a odstranit semínka. Potom je grilujte, dokud nebude slupka dokonale opečená. Jestli máte rádi houby, můžete si je připravit také na grilu. Portobello houby chutnají naprosto dokonale.

Hnilobě na bramborách předejde správné skladování

173

Skladování brambor je trochu složitější, než se na první pohled může zdát. Jestli chcete zajistit, aby nepřišla žádná hniloba nebo klíčení brambor, musíte dodržovat pár pravidel. Není na tom nic těžkého, ale musíte se nad nimi trochu zamyslet a začlenit je do svých zvyků. Jakmile se je naučíte správně skladovat, prodloužíte jejich životnost a kvalitu. Jak na to? Zvolte správné brambory V první řadě si musíte zvolit pro skladování správné kousky. Musí být zdravé, bez poškození, známek hniloby nebo plísně. Brambory s oděrkami, prasklinami nebo podivnými skvrnami vám jistě nevydrží dlouho, i když je budete skladovat správně.

Špenát je zdrojem vitamínů, posiluje imunitu. Upravit ho můžeme na mnoho způsobů

2148076229

Špenát je zelenina, která vyvolává rozporuplné emoce. Pro někoho je špatnou vzpomínkou na dětství, pro jiného způsob, jak jíst zdravě. Je bohatým zdrojem minerálů a vitamínů, které podporují každodenní fungování organismu. Navíc působí proti rakovině a zrychluje metabolismus. Jaké další vlastnosti má? Špenát je jednoletá zelenina, která pochází z oblastí jihozápadní Asie a pro potravinářské účely se pěstuje v mnoha částech světa. Tato rostlina dorůstá výšky až padesáti centimetrů a vzhled špenátu se může mírně lišit v závislosti na odrůdě. Tato zelenina je vděčná na pěstování a nevyžaduje složitou péči. Co obsahuje?

Bylinky a zeleninu můžeme doma pěstovat po celý rok

Woman Gardener Home Holding Green Pepper Growing Plant (1)

Čerstvé bylinky můžete mít neustále po ruce, když si je budete pěstovat doma na parapetu. Je to velmi jednoduché a ušetříte tím poměrně dost peněz. Největším benefitem je ale fakt, že budete mít mnohem chutnější pokrmy. V interiéru si můžete pěstovat také některé druhy zeleniny, a to během celého roku. V létě ale budete mít samozřejmě největší možnosti a úrodu. Zvolte správné plodiny Pěstování bylinek a zeleniny v interiéru je skvělým způsobem, jak si zajistit čerstvé a aromatické suroviny ve své kuchyni. Pro pěstování bylinek na parapetu se skvěle hodí bazalka, máta, petržel nebo rozmarýn.

Česnek si snadno vypěstujeme i na parapetu za oknem

Fresh Garlic Wooden Background Fragrant Spice Cooking

Toužíte po domácím česneku, který si sami vypěstujete, ale nemáte vlastní pozemek nebo dostatek záhonů? Nebo vám snad utekl termín, do kterého se doporučuje česnek ven vysadit? Není vůbec nic ztraceno, tato oblíbená zelenina se může pěstovat také doma v květináči. Pěstování česneku je nadmíru snadné, k tomu je lákavá vlastní úroda aromatické zeleniny, která chutná skvěle na topinkách i v připravené polévce či pomazánce. A jak na to? Postupujte krok za krokem podle návodu! Pozdní podzim je ideální čas Ideální dobou pro sadbu česneku je pozdní podzim, od října do začátku prosince je možné začít.

Rajčata patří právem mezi nejoblíbenější zeleninu na světě

Bottom View Red Tomatoes Cut Tomatoes Wooden Box Black Table

Rajčata jsou bezesporu jednou z nejoblíbenějších a nejvíce konzumovaných zelenin na světě. Tato šťavnatá a plná chutí zelenina je neodmyslitelnou součástí mnoha pokrmů po celém světě, a to z několika důležitých důvodů. Proč jsou rajčata tak oblíbená a proč jsou považována za královnu zeleninové zahrady? 1. Skvělá chuť a všestrannost: Jedním z hlavních důvodů, proč jsou rajčata tak oblíbená, je jejich skvělá chuť. Rajčata mohou být sladká, kyselá, pikantní nebo dokonce umami, což jsou všechny chutě, které potěší naše chuťové buňky.