Češi jsou milovníci brambor na všechny způsoby. Existují stovky různých receptů, ve kterých hrají ústřední roli.
S rostlinami je to jako s lidmi. Některé se mají rády, jiným společné soužití vysloveně prospívá.
Myslíte, že pěstování okurek je hračka? Překvapte se!
Salát z domácích rajčat? Nemůže být nic lepšího, ale vypěstovat si vlastní zásobu rajčat vyžaduje čas a potřebné úsilí.
“Ještě brambory!“ Známý scénář, kdy omáčka a maso už čekají, zatímco brambory se stále vaří. Při srovnání s napařováním knedlíků to bývá časově náročnější.
Cibule sice lahodí chuťovým buňkám a prospěje zdraví, ale její nekompromisní zápach dává kuchařům někdy zabrat.
Kdo by odolal domácí zelenině, jejíž chuť vypráví příběh zralosti bez kapky chemie?
Rajčata lze pěstovat nejrůznějším způsobem a existuje také mnoho odrůd. Dnes se podíváme na pěstování a hlavně zalévání rajčat, která se pěstují ve skleníku nebo fóliovníku. Vyšší teplota a vlhkost totiž způsobují, že mají trochu jiné podmínky pro růst. Jestli chcete mít velkou úrodu vynikajících plodů, musíte rajčatům poskytnout správné množství závlahy. Rajčata potřebují správnou míru vody Na první pohled by se mohlo zdát, že zalévání rajčatových keřů není žádná věda. Ve skutečnosti je to složitější, než si myslíte. Improvizace v této oblasti pěstování není příliš vhodná, protože potřebují stabilní podmínky.