Z dýně připravíme jednoduché pokrmy, které zahřejí
Není pochyb o tom, že léto je minimálně kalendářně u konce. I když to tak zatím venku nevypadá, teplé počasí začnou pomalu střídat sychravější dny plné deště a chladu. Rozhodně se tak bude hodit něco dobrého na zahřátí. Proto vám právě dnes přinášíme recepty z dýně, které k tomuto účelu jistě poslouží. Dýně je navíc pro toto období typická a v obchodech ji tak seženete bez jakéhokoli problému a ještě za nižší cenu než obvykle. Pokud vás dyňové recepty zajímají, čtěte dál pro více informací.
Co je dobré o zpracování dýně vědět, ještě než se do toho pustíte
Dýní existuje několik druhů. Je tak nutné si vždy zjistit, který je správný pro použití přímo ve vašem receptu. Nejčastěji se při vaření či pečení můžeme setkat s dýní Hokkaidó a dýní máslovou. Dýně Hokkaidó se vyznačuje hlavně tím, že je poživatelná i její slupka. Nemusí se tak loupat například, když z ní děláte oblíbenou krémovou polévku. Zároveň je menšího vzrůstu a nebudete tak mít navařeno to samé na týdny dopředu. Co se dýně máslové týče, už její název napovídá, že má jemnou máslovou chuť. Také bývá zpravidla měkčí a za pomoci obyčejné vidličky se tak z její dužiny dá udělat veganská náhrada špaget. Dávejte si pozor na druhy, které k jídlu dobré nejsou. Existují totiž i dýně výhradně dekorativní.
Nejlepší krémová dýňová polévka
Právě podzim se nese ve znamení polévek, a to zejména těch krémových. V létě totiž obyčejně nemíváme chuť na teplé ani těžké pokrmy a v sychravém podzimním počasí je tak na ně ideální čas. Dýňová polévka je pak naprosto jednoduchá. Stačí vám dýni uvařit, rozmělnit, zalít smetanou a dochutit. Je jen na vás, jestli do polévky přidáte brambory, mrkev či cokoli dalšího. U dochucování se také často můžeme setkat s použitím kari koření. Důležité je i servírování. Nic nezkazíte přidáním trochy chilli.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/pumpkin-recipes