Ochrana rostlin před mrazy je klíčová pro jejich přežití až do jara. Chránit je pochopitelně nesmíte jen proti prvním mrazům, ale během celé zimy. Metody jsou prakticky stejné pro oba případy. Díky následujícím postupům a metodám zajistíte svým rostlinám zdraví a zachováte jejich stav až do příchodu jara. Není na tom nic těžkého a není to ani drahé. Zakryjte rostliny Nezáleží na tom, jestli použijete speciální tkaniny, fólie, staré přikrývky nebo plachty. Na první mrazíky vám postačí tato ochrana. Zahradní textilie je pro některé rostliny vhodná i na zimu, ale jinak budete potřebovat také klasický chvoj nebo jiné materiály.
Podzim je obdobím hub. Mnoho Čechů nyní bloudí po lese a hledá další a další úlovky. Zpracovat je můžete nejrůznějšími způsoby. Některé vám zajistí pochoutku ve chvíli, kdy houby přinesete domů. A s jinými vám vydrží po celou zimu. Záleží jen na tom, jaké houby máte doma a na co zrovna máte chuť. Dáme vám tipy pro obě možnosti, okamžitou pochoutku i dlouhodobé potěšení. Naložení do octa Nakládané houby jsou obrovskou pochoutkou a navíc vám vydrží celé měsíce. Připravte si na ně octový nálev s bobkovými listy, novým kořením, česnekem nebo feferonkami.
Stromy jsou nedílnou součástí našeho životního prostředí. Poskytují stín, čerstvý vzduch a krásu našim zahradám, parkům i ulicím. Někdy však mohou představovat hrozbu – ať už kvůli jejich stárnutí, nemoci nebo poškození vnějšími vlivy. Kdy je tedy nezbytné strom pokácet? Zde jsou hlavní příznaky, kdy strom může být nebezpečný a kácení se stává nutností. 1. Hniloba a dutiny v kmeni Jedním z hlavních signálů, že je strom ohrožen a je nutné ho pokácet, je hniloba. Hniloba obvykle začíná uvnitř stromu, a může být proto dlouhou dobu neviditelná. Postupně se však začne projevovat v podobě měkkých nebo rozkládajících se částí kmene.
Rzeszów, hlavní město Podkarpatského vojvodství na jihovýchodě Polska, není jen průmyslovým a akademickým centrem, ale také fascinujícím místem pro turisty. Toto město nabízí krásné historické památky, moderní atrakce a zároveň je domovem jednoho z nejúspěšnějších volejbalových týmů v Polsku – Asseco Resovia Rzeszów. Pokud plánujete návštěvu Rzeszowa v den, kdy tento volejbalový klub hraje důležitý zápas, máte jedinečnou příležitost zažít nejen sportovní, ale i kulturní zážitky. A jak na ně vyrazit co možná nejjednodušeji? Využijte služby https://www.polsko.travel/cz a máte jistotu, že váš sportovně – poznávací výlet bude bez chybičky.
Červotoč je velmi malé, ale také velmi nebezpečné zvířátko. Velmi snadno se dostane do dřeva a zevnitř ho kompletně zničí. Jestli máte na domě nebo na zahradě dřevěný nábytek, obložení nebo další části, musíte se před tímto hmyzem chránit a hodně rychle ho likvidovat. Naštěstí existuje hned několik možností, jak červotoče odstranit ze svého domova. Mechanické odstranění Postižené dřevo oškrábejte a použijte brusku. Jestli se jedná pouze o menší části dřeva, postačí vám mechanické odstranění tohoto poškození a zároveň i škůdců. U nábytku můžete zkusit také vrtání a aplikaci speciálního chemického roztoku proti červotočům.
Podzimní věnec je skvělou možností, jak ozdobit svůj domov. Můžete ho přitom položit na stůl jako středovou dekoraci nebo ho pověsit na dveře. V každém případě nebudete potřebovat příliš mnoho materiálů z obchodu. Připravit si ho můžete téměř celý z věcí, které najdete doma nebo v přírodě. A právě takové věnce jsou ty nejkrásnější. Základ pro věnec Pro základ můžete použít větvičky, polystyrenový věnec nebo slámový korpus. Všechny jsou velmi snadno dostupné a většinu z nich můžete použít opakovaně i během příštího podzimu. To je také velká výhoda, protože jistě nechcete každý rok kupovat kvůli dekoracím nový materiál.
Sezóna domácích rajčat je na konci. Jistě chcete, aby vám úroda vydržela velmi dlouhou. Na druhou stranu možná také potřebujete, aby vám část úrody ještě dozrála. V obou případech můžete využít pár jednoduchých tipů a triků, abyste toho dosáhli. Není na tom nic těžkého. Musíte se jen držet pár zásadních pravidel. Díky tomu si uchováte domácí (i kupovaná) rajčata po dlouhou dobu. Nedávejte je do lednice Dokud jsou plody pevné a nezralé, nedávejte je do lednice. Nízké teploty a vysoká vlhkost naruší strukturu i chuť. Místo toho je nechte venku na kuchyňské lince při pokojové teplotě, dokud nebudou naprosto zralá.
Brambory jsou velmi oblíbenou surovinou, obzvláště u nás v České republice. Skrývají v sobě mnoho benefitů. Jeden z nich je i jejich všestrannost, kdy z nich zvládneme uvařit jak sladká, tak slaná jídla, a to na spoustu různých způsobů. Je to tak surovina, která nás jen tak neomrzí. Její jedinou nevýhodou je občas doba přípravy. Pokud totiž brambory vaříme, měli bychom si na tuto činnost vyhradit aspoň dobrých patnáct minut, a to pouze v případě, že jsou brambory nakrájené na relativně malé kousky. Jak tedy přípravu urychlit, pokud na vaření tolik času nemáme?