Javorový sirup je produkt vyrobený ze šťávy, která se získává z kmene javorového stromu. Je to perfektní doplněk k dezertům, jako jsou například palačinky nebo zmrzlina. Obsahuje složky podporující zdraví s antioxidanty a protizánětlivými účinky. Výroba javorového sirupu Javorový sirup se vyrábí ze šťávy získané ze stromového cukru. Výrobní metoda se v průběhu let zlepšovala, jeho podstata však zůstala nezměněná. Tekutina odebraná ze stromu se odpařuje a filtruje. Pro 1 litr javorového sirupu je zapotřebí přibližně 40–50 litrů šťávy z javoru. Celý výrobní proces javorového sirupu je přísně kontrolován, protože je žádoucí správná hustota a správný obsah cukru ve výrobku.
Červená řepa je natolik zajímavou a extrémně zdravou potravinou, že má dokonce svůj den. Slaví se 24. listopadu a není divu, že se jí dostalo takové pocty, protože patří mezi nejzdravější zeleninu vůbec, k tomu stojí jen pár korun. Obdobně jako dýně se tak dostává na výsluní a připravuje se vařená, dušená, pečená nebo sterilovaná a přidává se do nejrůznějších pokrmů. Odborníci radí též užívání šťávy z červené řepy, která podporuje obranyschopnost těla a harmonizuje krevní tlak. Jak se připravuje a proč ji nemohou užívat všichni?
V moderním zahradničení se často setkáváme s výzvou udržitelnosti a ochrany našeho přírodního prostředí. Jedním z materiálů, který se v tomto ohledu stává stále populárnějším, je křemičitý písek. Získejte o něm více informací v následujícím článku. Jaký význam má písek křemičitý? Jemný křemičitý písek hraje klíčovou roli v zahradním ekosystému. Jeho schopnost zlepšit drenáž je zásadní, zvláště v oblastech s těžkými nebo jílovitými půdami. Udržuje kořeny rostlin bez hniloby a chorob. Také napomáhá rovnoměrnému rozložení vody a živin v půdě. Tím podporuje kvalitní růst rostlin.
Bez ohledu na věk chce každý zůstat dlouho v kondici, usměvavý a plný energie. V tomto stavu ale nevydržíme věčně. Zdravé tuky mohou pomoci ochránit mozek před stárnutím a kromě toho je dobré mozek trénovat i jinými způsoby. Jak můžete posilovat mozek, aby sloužil co nejdéle? Naše mozková kůra je z 60 % tvořena právě z omega-3 mastných kyselin. Již těhotné ženy se musejí postarat o to, aby mozek budoucích novorozenců byl v pořádku a dítě se mohlo správně psychicky i fyzicky rozvíjet.
Máte na ovoci nebo pečivu plíseň? Bude nejlepší takové produkty vyhodit než je jen okrojit od plísně a zbytek sníst. V takových potravinách totiž najdete plísně po celém jejich povrchu, ne jen na tom jednom místě. U některých lidí, kteří snědí plesnivé ovoce, se mohou objevit zdravotní potíže, například poruchy srážlivosti krve nebo problémy s játry. Jak se vyhnout otravě plísní a jak se jí zbavit? Mykotoxikóza je název otravy škodlivými látkami, mezi které patří i plíseň. Řadí se mezi toxiny, kterých existuje více než 400 druhů. Mohou poškodit naše tělo a nejvíce jich najdete v potravinářských výrobcích.
Chytrá a vyvážená strava s čerstvou zeleninou, jakož i klíčky a nakládanými potravinami je klíčem ke zdraví a lepšímu vzhledu. Díky čerstvým salátům můžete svému tělu dopřát velké množství živin a dopomoci si tak k lepšímu fungování organismu. Odraz stavu těla Kůže je největší orgán lidského těla. Je vystavena škodlivým faktorům zvenčí i zevnitř těla. Jak známo, pokožka odráží stav vnitřních orgánů a celkové zdraví.
Často se přidává do polévek, masných jídel a salátů. Nikdo by si ani nepomyslel, že zelenina tak často používaná v kuchyni se může objevit na seznamu nejjedovatějších rostlin. Na letošním seznamu nebezpečných rostlin, který vyvinula botanická zahrada v Hamburku, petržel sesadila loňského vůdce – brambory. Zdravotní vlastnosti Petržel se řadí mezi superpotraviny, to znamená ty, které obsahují mnoho cenných živin. Je bohatým zdrojem vitamínů A, B, C, E a K a obsahuje také minerály potřebné pro správné fungování těla včetně draslíku, vápníku, železa, hořčíku. Petržel je nízkokalorická a má mnoho léčivých vlastností.
Brokolice si ceníme především kvůli zajímavé chuti a skutečnosti, že se z ní dá připravit nespočetně velké množství jídel. V dnešním článku vám vysvětlíme, proč stojí za to zavést brokolici do stravy a kdo by ji naopak neměl konzumovat. Co brokolice obsahuje Jednou z největších výhod brokolice je obsah živin. Zelená zelenina je jednoduše nabitá širokým rozsahem vitamínů, minerálů, vlákninou a jinými bioaktivními sloučeninami. Brokolice obsahuje vysoké dávky antioxidantů, proto vykazuje protirakovinné vlastnosti. Antioxidanty jsou molekuly, které inhibují nebo neutralizují poškození buněk způsobené volnými radikály.