Javorový sirup snadno nahradí cukru nebo med

Sweet Maple Syrup Glass Gravy Boat Maple Leaves Gray Background

Javorový sirup je produkt vyrobený ze šťávy, která se získává z kmene javorového stromu. Je to perfektní doplněk k dezertům, jako jsou například palačinky nebo zmrzlina. Obsahuje složky podporující zdraví s antioxidanty a protizánětlivými účinky. Výroba javorového sirupu Javorový sirup se vyrábí ze šťávy získané ze stromového cukru. Výrobní metoda se v průběhu let zlepšovala, jeho podstata však zůstala nezměněná. Tekutina odebraná ze stromu se odpařuje a filtruje. Pro 1 litr javorového sirupu je zapotřebí přibližně 40–50 litrů šťávy z javoru. Celý výrobní proces javorového sirupu je přísně kontrolován, protože je žádoucí správná hustota a správný obsah cukru ve výrobku.

Šťávu z červené řepy můžeme na jídelníček zařadit pravidelně

Glass Beet Juice With Vegetables Table Close Up

Červená řepa je natolik zajímavou a extrémně zdravou potravinou, že má dokonce svůj den. Slaví se 24. listopadu a není divu, že se jí dostalo takové pocty, protože patří mezi nejzdravější zeleninu vůbec, k tomu stojí jen pár korun. Obdobně jako dýně se tak dostává na výsluní a připravuje se vařená, dušená, pečená nebo sterilovaná a přidává se do nejrůznějších pokrmů. Odborníci radí též užívání šťávy z červené řepy, která podporuje obranyschopnost těla a harmonizuje krevní tlak. Jak se připravuje a proč ji nemohou užívat všichni?

Křemičitý písek a zahradničení – proč je důležitý pro ekosystémy?

Close Up Woman Shoveling Large Flower Pot

V moderním zahradničení se často setkáváme s výzvou udržitelnosti a ochrany našeho přírodního prostředí. Jedním z materiálů, který se v tomto ohledu stává stále populárnějším, je křemičitý písek. Získejte o něm více informací v následujícím článku. Jaký význam má písek křemičitý? Jemný křemičitý písek hraje klíčovou roli v zahradním ekosystému. Jeho schopnost zlepšit drenáž je zásadní, zvláště v oblastech s těžkými nebo jílovitými půdami. Udržuje kořeny rostlin bez hniloby a chorob. Také napomáhá rovnoměrnému rozložení vody a živin v půdě. Tím podporuje kvalitní růst rostlin.

Zdravé tuky udrží v kondici tělo i náš mozek

Assortment Olive Oil Glass Green Olives

Bez ohledu na věk chce každý zůstat dlouho v kondici, usměvavý a plný energie. V tomto stavu ale nevydržíme věčně. Zdravé tuky mohou pomoci ochránit mozek před stárnutím a kromě toho je dobré mozek trénovat i jinými způsoby. Jak můžete posilovat mozek, aby sloužil co nejdéle? Naše mozková kůra je z 60 % tvořena právě z omega-3 mastných kyselin. Již těhotné ženy se musejí postarat o to, aby mozek budoucích novorozenců byl v pořádku a dítě se mohlo správně psychicky i fyzicky rozvíjet.

Plíseň na potravinách nestačí odkrojit. Správné je vyhodit celý kousek do koše

Bush Is Ripening Tomato With Spots Affected By Late Blight Fungal Diseases Tomato Prevention Care Selective Focus

Máte na ovoci nebo pečivu plíseň? Bude nejlepší takové produkty vyhodit než je jen okrojit od plísně a zbytek sníst. V takových potravinách totiž najdete plísně po celém jejich povrchu, ne jen na tom jednom místě. U některých lidí, kteří snědí plesnivé ovoce, se mohou objevit zdravotní potíže, například poruchy srážlivosti krve nebo problémy s játry. Jak se vyhnout otravě plísní a jak se jí zbavit? Mykotoxikóza je název otravy škodlivými látkami, mezi které patří i plíseň. Řadí se mezi toxiny, kterých existuje více než 400 druhů. Mohou poškodit naše tělo a nejvíce jich najdete v potravinářských výrobcích.

Zeleninové saláty jsou důležitou součástí našeho jídelníčku

Top View Fresh Vegetables White Flower Wooden Hammer Delicious Vegan Salad Dark Color Background

Chytrá a vyvážená strava s čerstvou zeleninou, jakož i klíčky a nakládanými potravinami je klíčem ke zdraví a lepšímu vzhledu. Díky čerstvým salátům můžete svému tělu dopřát velké množství živin a dopomoci si tak k lepšímu fungování organismu. Odraz stavu těla Kůže je největší orgán lidského těla. Je vystavena škodlivým faktorům zvenčí i zevnitř těla. Jak známo, pokožka odráží stav vnitřních orgánů a celkové zdraví.

Petržel produkuje semena, která obsahují jed. Vyhnout by se jí měly těhotné ženy

Herbal Parsley Bunch Close Up

Často se přidává do polévek, masných jídel a salátů. Nikdo by si ani nepomyslel, že zelenina tak často používaná v kuchyni se může objevit na seznamu nejjedovatějších rostlin. Na letošním seznamu nebezpečných rostlin, který vyvinula botanická zahrada v Hamburku, petržel sesadila loňského vůdce – brambory. Zdravotní vlastnosti Petržel se řadí mezi superpotraviny, to znamená ty, které obsahují mnoho cenných živin. Je bohatým zdrojem vitamínů A, B, C, E a K a obsahuje také minerály potřebné pro správné fungování těla včetně draslíku, vápníku, železa, hořčíku. Petržel je nízkokalorická a má mnoho léčivých vlastností.

Brokolici můžeme upravit na mnoho způsobů, pro jídelníček je skvělým zpestřením

Bunches Broccoli Wooden Box Near Whole Fresh Broccoli

Brokolice si ceníme především kvůli zajímavé chuti a skutečnosti, že se z ní dá připravit nespočetně velké množství jídel. V dnešním článku vám vysvětlíme, proč stojí za to zavést brokolici do stravy a kdo by ji naopak neměl konzumovat. Co brokolice obsahuje Jednou z největších výhod brokolice je obsah živin. Zelená zelenina je jednoduše nabitá širokým rozsahem vitamínů, minerálů, vlákninou a jinými bioaktivními sloučeninami. Brokolice obsahuje vysoké dávky antioxidantů, proto vykazuje protirakovinné vlastnosti. Antioxidanty jsou molekuly, které inhibují nebo neutralizují poškození buněk způsobené volnými radikály.