Citrónová šťáva nebo majonéza: Tajemství dokonalých míchaných vajec
Na másle, s pažitkou a rajčaty, nebo snad se slaninou? Každý z nás má svou neodolatelnou verzi, jak začít den s tímto klasickým jídlem. Odhalujeme revoluční tip, jak posunout vaši snídani na nový level.
Ne vždy se však podaří a dosáhneme jemné a správné konzistence. S tímto problémem se však dá lehce vypořádat.
Klasická snídaně
Obvykle se rozhodujeme pro míchaná vajíčka ráno. V mnoha domácnostech je tradicí připravit je jako víkendovou snídani. Někteří přidávají pažitku, jiní nejprve opečou cibuli a pak na ni nalijí vajíčka. Někteří lidé nalijí vejce do misky před smažením, rozkvedlají je vidličkou a nalijí připravenou hmotu na pánev. Existuje mnoho nápadů a způsobů, jak to udělat, ale už jste někdy vyzkoušeli vajíčka s přidáním trochy citrónové šťávy?
Chcete-li jíst výjimečně chutná míchaná vejce, stojí za to si pamatovat tento kulinářský trik. Když dostanete jemnou konzistenci, pokapejte vajíčka citrónovou šťávou. Vajíčka budou nadýchaná a jemná. Rozdíl poznáte také na chuti – budou mírně nakyslá. Pokud nechcete, aby to bylo výrazné, nepřehánějte to s množstvím šťávy. Jen pár kapek stačí k dosažení správného účinku.

Krémová vajíčka
Krémová vajíčka si můžete připravit velmi jednoduše. Do vajíček stačí přidat lžičku majonézy těsně před koncem. Pro získání dokonalé konzistence lze také vejce a máslo nalít do studené pánve a vymíchávat. Když je pánev nahřátá, odstraní se z hořáku za stálého míchání. A tak se proces opakuje několikrát.
Samozřejmě si do svých vajíček můžete přidat ingredience podle vlastních preferencí. Důležité je, abyste vybírali vajíčka co nejvyšší kvality. Tu můžete rozpoznat podle nápisu, který je na vajíčkách napsaný. Způsob chovu je základním faktorem. Nejlepší jsou samozřejmě domácí vajíčka. Pokud však nemáte domácí vajíčka, vybírejte si ta z volného chovu.
Zdroj: https://www.realsimple.com/food-recipes/cooking-tips-techniques/recipe-upgrades/scrambled-eggs
