2148640317

Boj proti červotoči usnadní speciální technologie i jednoduchá prevence

Červotoč je velmi malé, ale také velmi nebezpečné zvířátko. Velmi snadno se dostane do dřeva a zevnitř ho kompletně zničí. Jestli máte na domě nebo na zahradě dřevěný nábytek, obložení nebo další části, musíte se před tímto hmyzem chránit a hodně rychle ho likvidovat. Naštěstí existuje hned několik možností, jak červotoče odstranit ze svého domova.

Mechanické odstranění

Postižené dřevo oškrábejte a použijte brusku. Jestli se jedná pouze o menší části dřeva, postačí vám mechanické odstranění tohoto poškození a zároveň i škůdců. U nábytku můžete zkusit také vrtání a aplikaci speciálního chemického roztoku proti červotočům.

Mohlo by vás zajímat:  Na šváby platí hrách, cukr nebo pivo. Se škůdci se vypořádají rychle a efektivně

Chemická likvidace

Na trhu najdete také mnoho dalších produktů, které můžete použít proti tomuto škůdci. Existují postřiky nebo nátěry na dřevo, které odpudí a také zlikvidují červotoče. Chemické přípravky můžete aplikovat přímo do otvorů, které navrtáte, pokud se jedná pouze o malou postiženou oblast.

1326
Zdroj obrázku: Freepik

Mikrovlnné technologie

Technologie s vysokofrekvenčními mikrovlnami je velmi efektivní a můžete ji použít i na větší dřevěnou plochu. Na druhou stranu na toto ošetření budete potřebovat pomoc odborníka, který tuto technologii používá. Velkou výhodou je šetrnost této metody, protože nepracuje s chemikáliemi.

Mohlo by vás zajímat:  Ve skleníku můžeme pěstovat v zimě různé druhy zeleniny i květin

Fumigace

Plynování (fumigace) je skvělá metoda pro rozsáhlé poškození dřeva. Tato metoda pracuje se speciálním plynem, který se aplikuje do míst, jako jsou skříně nebo celé místnosti. Pro fumigaci potřebujete odbornou firmu, ale jde o velmi efektivní metodu proti červotočům.

Jak na prevenci proti červotočům?

Prevence je velmi důležitá, abyste se s tímto problémem ani nemuseli potýkat. Dbejte na pravidelnou kontrolu a snažte se vše udržovat v suchu. Vlhkost je největším nepřítelem dřeva. Proto ho musíte pravidelně ošetřovat speciálními nátěry. A jakmile uvidíte první známky červotoče, musíte ihned zasáhnout.

Zdroj: https://www.safeguardeurope.com/applications/woodworm
Přidat na Seznam.cz