12541

K výzdobě podzimního věnce se hodí přírodní materiály, stuhy i světýlka

Podzimní věnec je skvělou možností, jak ozdobit svůj domov. Můžete ho přitom položit na stůl jako středovou dekoraci nebo ho pověsit na dveře. V každém případě nebudete potřebovat příliš mnoho materiálů z obchodu. Připravit si ho můžete téměř celý z věcí, které najdete doma nebo v přírodě. A právě takové věnce jsou ty nejkrásnější.

Základ pro věnec

Pro základ můžete použít větvičky, polystyrenový věnec nebo slámový korpus. Všechny jsou velmi snadno dostupné a většinu z nich můžete použít opakovaně i během příštího podzimu. To je také velká výhoda, protože jistě nechcete každý rok kupovat kvůli dekoracím nový materiál.

Mohlo by vás zajímat:  Rajčata někdy nechtějí dozrát, lze je však snadno přesvědčit, aby se brzy začervenala

Přírodní materiály

Krásně bude vypadat barevné listí v podzimních barvách, šišky, kaštany, žaludy, sušené květiny nebo dokonce mech. Všechny tyto materiály najdete při jediné procházce po svém okolí nebo do nejbližšího lesa. A můžete zapojit také děti, aby našly nejkrásnější ozdoby na váš rodinný věnec.

366447
Zdroj obrázku: Freepik

Plody a ovoce

Pořiďte si miniaturní dýně a vdechněte věnci téměř halloweenský vzhled. Jestli chcete něco jednoduššího, můžete zvolit šípky, sušené plátky pomerančů, citronů nebo jablek. Sušené plody budou navíc krásně vonět, takže vám přinesou hned dvojí výhody.

Mohlo by vás zajímat:  Ozdoba skalek i pokojů: namnožením netřesků vznikne ojedinělá mozaika barev a květů

Stuhy a látky

Jutové stuhy jsou pro dekorování věnců velmi populární. Přinesou jim rustikální nádech a můžete ji klidně omotat kolem celého věnce. Další možností jsou klasické látkové stuhy v barvách podzimu, tedy červená, oranžová, žlutá, hnědá nebo zlatá. Udělejte z nich mašli a přidejte ji na věnec.

Světýlka

Se světýlky nikdy neuděláte chybu a drobná LED světla dnes najdete v každém obchodě. Jestli dáte věnec ven, ujistěte se, že je řetěz vhodný pro venkovní prostor. V každém případě vám světýlka přinesou velmi útulnou a hřejivou atmosféru, kterou na podzimu miluje tolik z nás. Jakmile budete mít vše potřebné po ruce, můžete se pustit do samotného sestavení věnce podle své fantazie.

Zdroj: https://www.frostsgardencentres.co.uk/news/730/how-to-make-an-autumn-wreath?srsltid=AfmBOoqodtXbS1er3Xl-pz3nT4Iv6rxwZqTxIFmjxZfqMGC2Rv2wiPxt
Přidat na Seznam.cz