Suché nakládané okurky jsou hotové za jediný den. Budou lahodné a dokonale křupavé

Suché zavařené okurky jsou skvělou alternativou ke klasickým nakládaným okurkám. Někdy se konzumují jako samostatná svačina nebo se přidávají do sendvičů a salátů. Někteří lidé je však jedí přímo ze sáčku, protože se nemohou nabažit jejich chuti. Sušit okurky s nízkým obsahem soli v sáčku trvá jen jeden den.

To pravé pro minimalisty

Mnoho kulinářských trendů přichází a odchází, ale předpokládáme, že sušené okurky s nízkým obsahem soli s námi zůstanou déle. Důvodem je především jednoduchost a pohodlnost receptu. Nevyžaduje žádné velké přípravy ani speciální přísady. Je to přesně to pravé pro lidi, kteří si rádi užívají čas strávený v kuchyni a zároveň se vyhýbají velkému nepořádku. Čekací doba na tuto oblíbenou pochoutku je naštěstí velmi krátká.

Kulinářský úspěch této pochoutky závisí na správném výběru zeleniny. Při nákupu okurek si je pečlivě prohlédněte. Ty, které vykazují znepokojivé známky poškození nebo hniloby, vyhoďte. Pro nakládání do sáčků se nejlépe hodí mladá, křehká zelenina s kompaktní dužinou. Dbejte na to, aby byly podobně velké, což usnadní jejich přípravu.

Zdroj obrázku: Freepik

Co budete potřebovat

Teorii tohoto pokrmu jsme již probrali a nyní vám řekneme, jak na to. Budete potřebovat 1 kg okurek, kořen křenu, svazek kopru, dva rozdrcené bobkové listy, pět stroužků česneku (množství můžete měnit podle toho, kolik česneku máte rádi), dvě zrnka nového koření, lžíci hořčičných semínek a dvě lžičky soli. Před přípravou okurky omyjte pod tekoucí vodou. Vyčistěte je také malým kartáčkem, abyste odstranili zbytky zeminy a jiné nečistoty.

Zeleninu vložte na hodinu do hluboké mísy se studenou vodou. Díky tomu budou křupavé. Mezitím omyjte křen a nakrájejte ho na menší kousky a česnek na plátky. Okurky vyjměte z vody a osušte je. Odřízněte špičky. Připravte si sáček se zipem na potraviny. Okurky vložte do sáčku a přidejte ostatní přísady. Při plnění sáčku se snažte odstranit přebytečný vzduch. Obsah lehce protřepejte, aby se okurka obalila celá ve směsi. Nyní stačí sáček vložit na 4 hodiny do chladničky a poté nechat 20 hodin stát při pokojové teplotě. Pak je můžete sníst.

Zdroj: https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes/cooking/tips/a15243/quick-pickles-0802/
Přidat na Seznam.cz