Mango 1982330 1280

Ovoce bohů je delikátní příloha k masu, kterou si jednoduše zamilujete

Mango je ovoce, které v našich končinách ještě není tolik známé. V Indii se mu přezdívá ovoce bohů, pěstuje se zde totiž více než 4 000 let. Vyplatí se ho minimálně vyzkoušet, protože jeho vlastnosti jsou nezaměnitelné. Působí pozitivně na lidské tělo a zdraví, navíc skvěle chutná, hodí se do ovocných salátů.

Mango se vyznačuje šťavnatou dužinou, hodí se i jako příloha k masu

Mango si můžete připravit několika různými způsoby. Můžete ho například konzervovat, sušené plátky se hodí do různých omáček. Z manga si doma uděláte také marinády, salsy nebo ovocné dipy. Skvěle se hodí k pečenému masu nebo jako příloha do pokrmů z mořských plodů. Rozhodně se nebojte mango vyzkoušet, ideální kombinací je pro něj smíchat ho se zázvorem. Nesmí chybět dochucení solí, chilli nebo sójovou omáčkou.

Mohlo by vás zajímat:  Výtečné mandarinky doplní vitaminy v zimním období v několika druzích podle chuti
Zdroj obrázku: Freepik

Mango patří mezi tropické ovoce, které je plné minerálních solí, vitamínu B, C nebo A. Hořčík, draslík, měď a vápník jsou také jeho součástí. Obsahuje velké množství zinku, který je zodpovědný za dobrou náladu. A jak si připravit výbornou salsu? Chilli papričku rozkrojte napůl, semínka vyhoďte a vykrojte bílé kousky dužiny. Nakrájejte i cibuli, smíchejte pepř s limetkovou šťávou, olivovým olejem a jako poslední oloupejte mango, nakrájejte jeho dužinu na centimetrové kousky. Přidejte ho k paprice a cibuli. Na deset minut odložte a můžete jíst.

Mohlo by vás zajímat:  Americké borůvky si oblíbí každý zahradník. Jsou to perfektní rostliny do každé zahrady – nahradí ty lesní

Mango musí být kvalitní a hlavně čerstvé

Mango můžete podávat s grilovaným nebo pečeným masem, skvěle se hodí ke kuřecím křídlům, krevetám nebo krabím tyčinkám. Při jeho nákupu ale dbejte na jeho čerstvost a kvalitu. Mango by mělo mít vrásčitou slupku a vonět velmi silně. Dužina zralého ovoce by se měla ohýbat pod prsty.

Zdroj obrázku: Pixabay

V Indii mají dokonce vlastní způsob, jak jíst mango. Hnětou ovoce, dokud se jeho dužina nezmění na řídkou hmotu. Poté udělají otvor, ze kterého vypijí hustou šťávu. I tak se dá mango konzumovat.

Zdroj: https://www.liveeatlearn.com/mangoes/
Přidat na Seznam.cz