Selective Focus Shot Small Mushroom Growing Forest

Oblíbené i nenáviděné houby mohou tělu velmi prospět, na noc se jim ale raději vyhněte

Mnoho lidí na světě houby nejí. Přitom je to potravina, která může prospět lidskému tělu a pevnému zdraví. Naopak jsou lidé, kteří na ně nedají dopustit a milují je především pro jejich chuť, která ovšem ne každému vyhovuje. Někdo má rád houby smažené, ale dají se upravit na různé způsoby. Určitě by si je neměli odpírat ti, kteří drží dietu, protože houby nemají skoro žádné kalorie.

Houby neobsahují žádný tuk

Houby jsou skvělé, protože navíc neobsahují žádný tuk. Můžete si je dopřát podle libosti, jejich příprava není náročná. Můžete je dokonce zamrazit, nasušit nebo si je naložit a mohou být skvělým dárkem pro vaše blízké. Houby jsou velmi ceněné, a pokud si budete chtít nějaké množství nakoupit, připravte si více peněz. Samozřejmě si ale sami můžete houby nasbírat při procházce lesem.

Mohlo by vás zajímat:  Roztomilý ježek je na zahradě vítaný spojenec, vytvořte mu bezpečný domov

Houby jsou tvořené hlavně vodou, dokážou zlepšit trávení a udrží metabolismus v dobré kondici. Jsou ale těžko stravitelné, proto by si je měli odpustit lidé, kteří mají často problémy s trávením. Nedoporučuje se je jíst na noc, protože jsou těžké a nemuseli byste se dobře vyspat. Obsahují nerozpustnou vlákninu, která by mohla spíše uškodit.

Zdroj obrázku: Freepik

Některé druhy hub jsou velmi zdravé

Pokud znáte houby, tak víte, že v obchodech najdete například hlívu ústřičnou. Ta dodá našemu tělu kyselinu listovou a jsou prokázané její účinky proti rakovině. Houby obecně mají také vitaminy, ale není jich mnoho. Houby našemu tělu dodají dostatek bílkovin, sbírejte hlavně mladé houby a hřiby.

Mohlo by vás zajímat:  Jak vybrat skleník na zahradu?

Houby si můžete usušit v sušičce na ovoce nebo volně na topení. Hodit je můžete také do trouby. Mnoho lidí si je doma připraví jako obalovaný řízek, jsou velmi chutné a hodí se jako pochoutka nejen k obědu. Při sušení je můžete polít olivovým olejem, vznikne tím skvělý olej do salátů nebo na marinování masa. Hodně lidí si houby podusí s cibulí a poté zamrazí – takto připravené jsou vhodné na smaženici, do které už přidáte pouze vejce.

Zdroj: https://www.goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/a27633487/mushroom-health-benefits/
Přidat na Seznam.cz