Lák z okurek lze v kuchyni skvěle využít. Kromě jedinečné chuti přinese i něco navíc

Lák z nakládaných okurek může mít mnoho využití, o kterých ani nebudete vědět. Můžete s jeho pomocí uhasit žízeň, ale také obsahuje spoustu cenných látek, které vyživí buňky nebo hydratují zevnitř. Obsažené aktivní látky se vyplatí užívat pravidelně. Stačí si jen posbírat na zahradě okurky nebo zelí a naložit je. Konzumovat vodu z okurek můžete po celý rok.

Jak můžete lák z okurek využít?

Nakládat můžete nejen okurky nebo zelí, ale také červenou řepu a různé druhy ovoce a zeleniny. Jestliže rádi experimentuje, můžete vyzkoušet mnoho dalšího. Chuť nakládaných okurek je oblíbená u lidí po celém světě a není divu, protože má také zdravotní účinky na naše tělo. Jak lák ale můžete využít? S jeho pomocí si můžete ulevit od bolesti břicha nebo žaludku.

Posílíte střevní mikroflóru. I když na trhu najdete spoustu produktů, které pomohou nastartovat metabolismus nebo podpoří trávení, lák z okurek je tou nejjednodušší variantou, jak si pomoci. Siláž byste měli zařadit do svého jídelníčku, protože obsahuje spoustu látek, které naše tělo potřebuje. Podpoří funkci střevní sliznice, ale také zlepší látkovou výměnu.

Zdroj obrázku: Freepik

Lák můžete použít na maso

Voda z nakládaných okurek se bude hodit nejen profesionálním kuchařům, kteří pravidelně pracují s masem. Voda ochutí maso i omáčky. Opečené maso, které máte podlité vodou z okurek, bude velmi chutné a také nebude tvrdnout. Můžete ji také použít v případě, že pravidelně děláte chlebíčky. Můžete k nim přidat nejen ředkvičky nebo další zeleninu, ale také lák z okurek.

Můžete ji přidat také do základu na ruskou polévku boršč. Urychlí proces moření, ale také chuť bude úplně jiná. Vodu z okurek můžete přidat také do jiné zeleniny. Vodu pak můžete použít také v případě, že milujete zeleninové saláty. Slouží jako náhrada octa nebo citronu, kterými zakapáváte zeleninu v salátu.

Zdroj: https://www.seriouseats.com/a-gazillion-ways-to-use-leftover-pickle-juice
Přidat na Seznam.cz