Gábina: Sice doma nepeču, ale droždí kupuji pořád. Na co ho používám, mi řada lidí nevěří, dokud jim to neukážu

Nepeču ani péct neumím. Přesto kupuji pravidelně droždí. Používám ho doma i na zahradě a mnoho lidí se tomu diví. Prý se podle nich hodí jenom do kuchyně a všude jinde jde pouze o plýtvání. Já jsem ale jiného názoru a osobní zkušenost ukazuje, že mám pravdu. A potom jsou i tací, co mi vůbec nevěří, na co droždí opravdu používám. Tak jim to ukážu a vždy jim kousek dám, aby to doma vyzkoušeli.

Nechci hnojit pomocí chemie

Kdo pěstuje různé rostliny, ten moc dobře ví, že se bez hnojiva neobejde. A tady vzniká velké dilema. Zda používat chemii, nebo zda jít přírodní cestou. Já se rozhodla pro druhou variantu, a to doslova ještě pro cestu alternativní. Mé hnojivo je totiž právě droždí. Nebo chcete-li kvasnice, jak se mu také říká. Většina lidí je používá do těsta, ale já znám mnohem lepší využití. Je určené rostlinám. Vzhledem k tomu, kolik stojí, je mé hnojivo navíc velmi levné. A skvěle funguje.

Zdroj obrázku: Pixabay

Jednoduché použití je samozřejmostí

Nejenom, že je droždí velmi levné, ale příprava hnojiva je velmi jednoduchá. Vlastně stačí trocha droždí, dále trocha cukru a potom jenom voda. A co s tím? Vše se smíchá v nádobě a nechá se několik dní kvasit. Právě proces kvašení je v tomto směru velmi důležitý. Po několika dnech stačí nakvašenou směs naředit další vodou a je hotovo.

Takto stačí touto směsí rostliny zalévat. Samozřejmě jenom jako doplněk, ne stále. Já zalévám zhruba jednou za 15 – 20 dní a rostliny jsou díky tomu dokonalé. A na kolik takové péče vyjde? Droždí dnes stojí v podstatě jednotky korun, cukr dnes také není nijak velký výdaj a vodu, tu má každá v kohoutku doslova za haléře. Velký rozdíl v porovnání s tím, kolik stojí chemie. Jenom pozor na jednu věc. Až někomu řeknete, že hnojíte droždím, asi vás bude mít za blázna. Tak jsem to měla i já, dokud jsem všem neukázala, jaký pozitivní vliv kvasnice na rostliny mají.

Zdroj: Článek byl zpracován na základě příběhu naší čtenářky
Máte příběh, který by mohl zajímat i ostatní? Napište nám a podělte se s ním. Zpracujeme ho a publikujeme na našem magazínu. Byla by škoda, nechat si ho jen pro sebe.
Přidat na Seznam.cz