Pan With Boiling Potato Kitchen B

Díky jedinému triku voda z brambor už nikdy nepřeteče. Stačí přidat jedinou surovinu navíc

I té nejlepší kuchařce se už někdy stalo, že brambory na plotně přetekly. Stačí totiž jen chvilka nepozornosti a brambory začnou na sporáku bublat ve velkém. Ukázalo se, že existuje velmi jednoduchý způsob, jak tomu zamezit. Aby vás brambory nepřeválcovaly, stačí sáhnout v kuchyni po ingredienci, kterou má každý doma. Zkuste se řídit těmito radami a brambory budete mít jako z pětihvězdičkové restaurace.

Vaření brambor

Brambory nemusí pokaždé, když je vaříte, přetéct a bublat tak, že škrobem zašpiní i vše okolo hrnce. Existují způsoby, jak se této nepříjemné situaci vyhnout. Pokud vaříte brambory pod pokličkou, zkuste ji při velkém bublání brambor sundat. Poté bude horká pára z hrnce snadno unikat a voda nebude díky tomu tolik vřít. Pokud už se voda s bramborami vaří, stáhněte na plotně výkon. Voda v hrnci se bude stále vařit, ale nebude bublat ven. Některé kuchařky doporučují nalévat do brambor méně vody, aby voda nešplíchala všude kolem.

Mohlo by vás zajímat:  Nechte svůj domov provonět vanilkou. Kromě úžasné vůně získáte skvělý bonus navíc
Zdroj obrázku: Freepik

Rada nad zlato

Američan Shawn Tucker, známý na TikToku pod @shawntucker_realstate, se podělil o tajný trik. Ve svém videu ukázal, jak zabránit prskání a cákání vody z hrnce při vaření brambor. Dokázal, že stačí jedna surovina a vaření brambor se navždy změní. O jakou zázračnou věc se jedná? O obyčejně neobyčejný tuk. Můžete použít olej, máslo nebo sádlo. Tukem stačí namazat okraj hrnce, ve kterém budete vařit brambory. Díky tuku voda z hrnce nikdy neuteče a hrnec bude velmi snadno umyvatelný.

Mohlo by vás zajímat:  Skvrny z letního ovoce lze vyprat snadno. Chce to jen znát ty správné prostředky

Rychlé vaření brambor

Potřebujete uvařit brambory co nejrychleji? Můžete použít ještě jeden tajný recept. Brambory oloupejte a nakrájejte na co nejmenší kostičky. Vložte je do vody a dejte vařit. Pozor, brambory ještě nesolte! Počkejte, až se voda začne vařit, a teprve poté vodu osolte. Slaná voda má totiž pozdější bod varu. Tímto urychlíte vaření a brambory k obědu budete mít co by dup.

Zdroj: https://www.thesun.co.uk/fabulous/food/18567092/woman-shares-simple-trick-stop-pots-boiling-over/
Přidat na Seznam.cz